szon-sportoldal

2008.11.18. 09:07

Élete góljával segített csapatán

<p>Nehéz szavakat találni, azokat írásba önteni. Mégis megkerülhetetlen, ami történt – Kurucz Zoltánt próbára tette az élet. A huszonhét éves futballista nyár elején kedvesét, alig néhány hete pedig édesanyját vesztette el.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/elete-goljaval-segitett-csapatan/cn/szon-news-km_01-20081118-090404">A megyei első osztály teljes őszi mentrendje: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A nyírbátori gárda frontemberének a játék, a tréningek, a hét végig bajnoki összecsapások, a társak szeretete enyhíthet fájdalmán. No meg a sikerélmény, mint a például a legutóbbi bajnoki körben letudott, Nyírtelek elleni rangadó. A hazai pályán fellépő bátoriak sokáig hiába ostromolták a vendégek kapuját, mígnem érkezett a bal oldali védő, aki – egy jobb oldali beadást követően – a levegőbe felugorva, sarokkal postázta a kapuba a labdát. Az összefoglalókba illő góllal egyenlített, kisvártatva fordított (2–1) a házigazda, amely a második pozícióba tornázta fel magát a táblázaton.

– A futball, a közösség ereje segít – mondta Kurucz Zoltán, aki 1992 óta tagja a bátori klubnak. – Valamennyi csapattársammal jó viszonyban vagyok, és persze, sok szép élmény köt ide, elég talán annyit megemlítenem: részese lehettem az NB III-ban szerzett bajnoki címnek, az együttessel szerepelhettem az NB II-ben, remélhetőleg, a jelenlegi idény is a terveink szerint alakul. A dobogó elérésére reálisnak tekinthető, ugyanakkor még messze a vége, hisz egy teljes tavaszi szezon még előttünk áll. Mindenesetre a szombati győzelem jókor jött, ráadásul az eredmények kedvezően alakultak számunkra ebben a fordulóban, így két helyet ugrottunk előre a tabellán. Ahogy az edzőnk, Berettyán Gábor fogalmazott, ez volt az ősz legfontosabb mérkőzése: noha nagyon akartunk, éppen emiatt sok lehetőséget elrontottunk, hátrányba is kerültünk, örülök, hogy a gólommal tört meg az átok, s hozzájárulhattam a meccs megnyeréséhez. Életem legszebb találatát édesanyám és mennyasszonyom emlékének ajánlom!

Kapcsolódó cikkek:

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!