szon-sportoldal

2008.11.27. 10:47

Micuda izgalmak a végjátékban!

<p>Ha a szlovákok 18 esztendős játékosa, Grznar a végén csak egy büntetőt értékesít a háromból, akkor szorult helyzetbe került volna a pénteken Debrecenben Magyar Kupa-visszavágó előtt álló Marso-Vagép NYKK.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/micuda-izgalmak-a-vegjatekban/cn/szon-news-km_01-20081127-105057">A CEBL-ből hátralévő mérkőzések <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Nagyot néztek a szurkolók szerda este, látva a hatalmas rendőri jelenlétet a bujtosi csarnokban a Marso-Vagép NYKK–Pezinok Közép-európai Liga-találkozón. A rendezők a két csapat kispadját is megcserélték és a szlovákok rezidenciája fölé senkit nem engedtek be.

A készenléttel a jobb félni, mint megijedni elvet követték a rendőrök, akadtak ugyanis arra utaló hangok, hogy a november 1-jén, a magyar futballszurkolókat Dunaszerdahelyen ért sérelem miatt a szlovákok elleni bosszúra készülnének egyes drukkerek. Végül teljes volt a béke a csarnokban, a szlovákok bántódás nélkül, igaz rendőri kísérettel hagyták el a várost.

Ami pedig a meccset illeti, Kmézics Zoran azt nyilatkozta róla, hogy örül a győzelemnek, holott még egyik mérkőzés után sem tűnt olyan bosszúsnak a tréner, mint a szerdait követően. A pezinoki Micudáék a csodával határos módon támadtak fel, igaz, az sem mindennapi, hogy a végén három büntetőből egyet sem értékesítettek.

– A győzelem persze jókor jött, de az izgalmak igazán nem hiányoztak a végén – árulta el egyet aludva a történtek az NYKK edzője. – A második félidőben rengeteg hibáztunk, így ahelyett, hogy nagy különbséggel, a kulcsembereket a nagyszünet után már pihentetve nyertük volna meg a meccset, a végén még a szerencsére is szükségünk volt a hosszabbítás eléréséhez. Hozzáteszem, már az első félidőben is rengeteg volt a hiba, akkor is lehetett volna nagyobb a különbség, de ekkor legalább volt egy-két bíztató gyors támadásunk.

A hazaiak századik pontját az új szerzemény, Gabriel Hughes szerezte. A 212 centis amerikai kosaras a nyíregyházi csapat valaha volt legmagasabb játékosa.
Hughes a statisztika szerint tizenkét perc alatt kilenc lepattanót szerzett, ebből ötöt az ellenfél palánkja alatt, többnyire a saját dobásai után – sorolta az adatokat a tréner. – Ezek jó adatok, de látszik: nem valami képzett játékosról van szó, más kérdés, hogy nekünk olyan kosarasra van szükségünk, aki képes brusztolni a palánk alatt.

A nyíregyházi játékosok a meccs alakulása miatt nem sokat tudtak tartalékolni, pedig pénteken újabb feladat, a Debrecen elleni Magyar Kupa-visszavágó vár a csapatra. Az NYKK 11 pontos előnnyel látogat az Oláh Gábor utcán 19 órakor kezdődő mérkőzésre.

– Úgy kell játszanunk, mintha 0–0-ról indulna a párharc és egyértelműen a győzelemre kell törekednünk – adta ki a jelszót Kmézics. – Itt van a szerdai példa, volt, hogy tizenhét ponttal vezettünk, a vége előtt négy perccel még tízzel tartottunk előrébb, mint ellenfelünk, mégis hosszabbításra kényszerültünk. Egy biztos, a védekezésünknek tovább kell javulnia ahhoz, ha ki akarjuk harcolni a továbbjutást. Márpedig ki akarjuk!

Közép-európai

Liga, Kék-csoport, 4. forduló

Eredmények: Marso-Vagép NYKK–Pezinok (szlovák)

103–95 (hosszabbítás után), Temesvár

(román)–Traiskirchen (osztrák) 88–75.

A csoport állása:

1. Temesvár 3 3 – 281–243 1.000

2. Nyíregyháza 4 3 1 352–342 0.875

3. Traiskirchen 4 1 3 357–384 0.625

4. Pezinok 3 – 3 262–283 0.500

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!