szon-sportoldal

2010.07.22. 11:20

Tiszavasvári: lefejezett támadósor

<p>Hegedűs letette a lantot. A harminckilenc esztendős védő bevégezte feladatát – visszavonul.</p>

A tiszavasvári aranykorszakból vastagon kivette részét, midőn a jelenleg a megyei első osztályban szereplő csapat még az NB II-ben domborított. Hegedűs Imre a régi szép időkben vállvetve küzdött Fecsku Istvánnal, aki manapság edzőként próbál villantani a veretes múltú gárdával.

Ez nem lesz egyszerű mulatság

Szó se róla, ez nem lesz egyszerű mulatság. Júliusban ugyanis csaknem elfogyott a támadórészleg: a csatárok közül Nyisztor Donát Csepelre költözött, Brondics Attila pedig az Ibrány kiszemeltje. Még szerencse, hogy a felnőtt gólkirály Fazekas Viktornak esze ágában sincs váltani. Ráadásul Mátyási Péter sem marad, a hátvéd Dunakeszi lakos lesz. A Kiss Zoltán, Szanics Attila duó távozása elé nem gördítenek akadályt a vezetők, akik a bajnokságot nyert ifjúsági együttes titnájaihoz „nyúltak”.

A merítési lehetőség adott: az elmúlt évadban a fiatalok küzdelemsorozatában hetvenkét (!) gólt szerzett, ugyancsak megkoronázott Szolyka Gergőnek például immár a „nagycsapatban” bizonyíthat, akárcsak ikertestvére, Szolyka Tamás. Gyurján Roland, Pete Sándor, Stefán Ádám és Virág László szintén a Fecsku-legénységgel készül, vagyis látványos fiatalítást terveznek Tiszavasváriban. Annál is inkább, mivel a jelek szerint nem igazol új embert a szakmai stáb.

Bohács Sándorra emlékeznek

Szombat-vasárnap a hagyományos Bohács Sándor Emléktorna házigazdája lesz Tiszavasvári. Az eseményen olyan együttesek lépnek pályára, melyekben rövidebb-hosszabb ideig erősített az egykori kitünő labdarúgó. A nyitónapon RakamazIbrány (16 óra) és TiszavasváriTiszalök (18) mérkőzéseket rendeznek, másnap előbb a bronzmeccset (16) iktatták a programba, majd a szombati (18) párharcok győztesei vívják a döntőt.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!