szon-sportoldal

2010.09.02. 13:41

Két meccs a rajtig az Albacomppal

<p>Új támogatónak köszönhetően némileg módosult a megszokott hazai torna elnevezése, a 12. Grand Trans-Farm Tüzép Kupára a jövő héten csütörtöktől szombatig kerül sor.</p>

Az alapozó jellegű munka elvégzése után lassan kezdődik a felkészülési meccsek, tornák sorozata a Marso-Vagép Nyíregyháza KK számára. Az élvonalbeli férficsapat első ilyen jellegű erőpróbája mindjárt hazai pályán lesz esedékes, hiszen jövő héten csütörtöktől szombatig, vagyis szeptember 9-11. között rendezik meg a megszokott, ám egy új támogatónak köszönhetően némileg megváltozott nevű nemzetközi tornát, a 12. Grand Trans-Farm Tüzép Kupát.


A mezőnyben a házigazda Ferenczi-csapat mellett ott lesz az Albacomp is, amelynek látogatását az azt követő héten viszonozzák a nyíregyháziak, amikor is a székesfehérvári viadalon lesz jelenésük. Érdekesség, hogy a két csapat az október 9-i bajnoki rajton is találkozik egymással az Albacomp-csarnokban, tehát a feleknek bőven lesz lehetőségük feltérképezni egymást. Vagy éppen eltitkolni a másik elöl a csapat erősségeit....

Szeretnének új jelöltet találni a légiósposztra


A négycsapatos mezőny másik felét külföldi gárdák alkotják majd. Egyikük a fehérváriakhoz hasonlóan először vesznek részt a nyíregyházi megmérettetésen: a román bajnokság legutóbbi kilencedik helyezettje, a TSM Oradea is bemutatkozik a nyíregyházi tornán, a nagyváradiakkal az NYKK az azt követő fehérvári megmérettetésen újra találkozik. A negyedik résztvevő a szerb liga kilencedikje, a KK Novi Sad, az újvidéki gárda nem ismeretlen a bujtosi csarnokban. Az már fix, hogy Bosko Sztojakovics személyében szerb irányító mutatkozik be nyíregyházi színekben a tornán, és a jövő hétre a vezetés szeretné megtalálni a másik jelöltjét a légiósposztra, vagy legalábbis azt a külföldit, akit tesztelhet majd.


Ami pedig a közelgő bajnokságot illeti, a Dombóvár visszalépése ellenére sem biztos, hogy páratlan létszámú lesz az élvonal mezőnye, hiszen a szövetség pályázatot írt ki a megüresedett hely betöltésére. A jelentkezési határidő szeptember 7-e, más kérdés, hogy a hírek szerint egyelőre nem tolonganak az érdeklődők.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!