szon-sportoldal

2010.09.09. 10:42

Majorosék otthon is bizonyíthatnak

<p>Két korosztályban rendeznek országos ranglistaversenyt a hétvégén Nyírbátorban, az újonc és serdülőviadalon a hazai versenyzők is (v)érmes reményekkel léphetnek az asztalhoz.</p>

Az újonc és a serdülő korosztály honi legjobb fiúversenyzői adnak egymásnak randevút a hétvégén Nyírbátorban. A hagyományos Győrfi Tibor-emlékverseny már esztendőkkel ezelőtt országos ranglistaversennyé nőtte ki magát – nincs ez másként most sem. Szombaton az újoncok lépnek asztalhoz két egyéni kategóriában, vasárnap délelőtt a serdülők párosversenyével indul a program, majd fokozatosan az egyéni küzdelmek felé terelődhet a figyelem.

A várhatóan száz körüli versenyzői létszámból nem hiányozhatnak a megyebeli pingpongozók sem. A legnépesebb természetesen a Nyírbátori ASE különítménye lesz, de Nyírmadáról és Mátészalkáról is futottak be nevezések, miként Romániából is – így lesz nemzetközi a viadal. A hazai versenyzők fellépése éremreményekkel is kecsegtet: az újonc országos rangsort vezető Majoros Bencétől elvárás a döntőbe jutás, ezt a célt idén egy kivétellel valamennyi viadalon teljesítette is. Az aranymeccsen eddig mindig a BVSC-s Kovács Sebestyén volt az ellenfele, akit az utóbbi időben rendre le is győzött. Ebben az esztendőben már Tóth Gábor is a bátoriakat erősíti, a kiemelési helye az elődöntős részvételre predesztinálja őt az újoncok mezőnyében, de a két fiú a serdülők között is szeretné megmutatni oroszlánkörmeit.

A bátori viadalon rendre jól érzik magukat a résztvevők, hogy ez ezúttal is így legyen, ahhoz a megyei szövetség, a nyírbátori önkormányzat, a Nyírbátori ASE és a Győrfi-család nyújt elengedhetetlen támogatást.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!