szon-sportoldal

2011.02.12. 08:07

Edzőváltások, tömeges játékostávozás

<p>A Nyíregyházi KSK viharos időszakokat élt meg az elmúlt bő egy esztendőben.</p>

Az elmúlt bajnokság előtt a nyíregyházi csapat egyértelműen a dobogós helyezést tűzte ki célul, időnként megszellőztetve azt is, hogy titokban az aranyra hajtanak.

– Célunk annyiban változott, hogy most már egyértelműen a bajnoki címre törünk. Klubunk anyagi helyzete a hónap végére egyenesbe jön, amivel ezzel nem sokan büszkélkedhetnek majd a mezőnyben. A szakma berkein belül keringő információk alapján hasonlót csak a Diósgyőr tud majd felmutatni, így igazából ők lesznek majd az egyedüli riválisok – mondta tavaly februárban derűlátóan Varga Zoltán, a klub tulajdonosa.

Ami az aranyat, vagy a dobogós helyezést illeti, bizony nem jött össze, végül a hetedik helyen végzett az együttes.

„A klub jövőjével kapcsolatos tárgyalásokat folytatok, ha minden jól megy, a jövő hét elején olyan bejelentéseket tehetünk majd, amely nemcsak a játékosállományra, hanem még fajsúlyosabb kérdésekre is vonatkoznak”– nyilatkozta lapunk július 30-ai számában Varga Zoltán, a Nyíregyházi KSK ügyveze-tője.

Hazamentek a légiósok

Az említett cikk a következőképpen folytatódott: „Nos, az említett jövő hét elején semmiről nem számolt be az ügyvezető, sőt azóta sincs semmiféle hivatalos információ. Az idő pedig sürget, nem is kicsit... Az elmúlt bajnokságbeli keretből két csapatnyi játékos máshol folytatja pályafutását, és ez a névsor nem rövid: Lencsés (Debrecen), Kőrizs (Mezőkövesd), Munkácsi, Király (PLER), Oláh, Varga L., Tarnavölgyi (Miskolc), Vucskovics (Ausztria), Dzolics, Maletics (visszatértek Szerbiába), Sipos (Debrecen), Mezei (Hajdúböszörmény), Kolep (Székesfehérvár), Nagy G. és Kovács A. még nem távozott, ám az edzéseken sem vett részt eddig.

Aztán tavaly szeptemberben ismét nekivágott a csapat, ezúttal Váczi Sándor irányításával és ismét nagy reményekkel...

„Az elmúlt időszakban több, valótlanságokat is tartalmazó cikk jelent meg a csapatról – kezdte akkor megkeresésünkre Varga Zoltán, a klub ügyvezetője. – Az NB II-ben bajnokságot nyert csapatra alapozva egy hónapja kezdtük meg a felkészülését, eleinte Medve Róbert irányításával, majd immár második hete Váczi Sándor edző vette át a munkát. Továbbra is a Bujtosi csarnokban készül az együttes, illetve amennyiben olyan típusú edzésfeladat van, akkor máshol.”

Nem pénzügyi okok...

„A csapat keretét a legutóbbi bajnokságot befejezők alkotják. Ami a távozókat illeti, nem pénzügyi okok miatt mentek el a klubtól. Varga László jelezte, hogy bajnokesélyes csapatban szeretné folytatni, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Tarnavölgyi Gergely szerződése lejárt, vele a klub nem akart hosszabbítani. Voltak és még vannak erősítési szándékaink, nálunk folytatja Kiss János, Fülöp Gábor és Sipos Tibor. Utóbbi a rutinos játékosok közé tartozik. November harmincadikáig szeretnénk még folymatosan erősíteni, élvonalbeli klubok fiataljaival is kapcsolatban állunk. Hosszút távra tervezünk. Az idei év a csapatépítésé, tavasszal már a következő szezonra fogunk készülni, és szeretnénk egy olyan keretet kialakítani, amellyel jövőre dobogós célokért küzdhetünk.”

Az őszi szezont végül az utolsó helyen zárta az NYKSK, egyetlen, a Hajdúböszörmény elleni győzelemmel.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!