szon-sportoldal

2011.03.05. 13:01

Idén is Zrínyis győzelem született a Babus-kupán

<p>Pénteken Vásárosnaményban rendezték meg a középiskolai kollégiumok V. Babus-kupa teremlabdarúgó tornáját.</p>

A viadalra Záhonytól Nagykállóig, Tiszalöktől Mátészalkáig igen szép számban neveztek a megyei kollégiumok, sőt a 15 szabolcsi csapat mellett egy hajdúböszörményi diákotthon együttese is részt vett a kupán.

 

A rendezvény kezdetén Ács Péterné, a házigazda kollégium igazgatója és Filep Sándor polgármester köszöntötte a versenyzőket és kísérőiket. A selejtezőcsoportok mérkőzései már a reggeli órákban elkezdődtek, míg a döntőre késő délután került sor a városi sportcsarnokban. Albírt József testnevelő tanár úr vezetésével idén is a megszokott körültekintéssel és szakszerűséggel bonyolították le a vendéglátók a népes közönség által figyelemmel kísért tornát.

Zrínyis győzelem

Kiegyensúlyozott versengés végén a nyíregyházi Zrínyi Ilona Kollégium csapata a tiszalöki Teleki Blanka Kollégium együttesével vívta a döntőt, melyet izgalmas csatában, hetes rúgásokat követően, tavalyi elsőségüket megvédve a megyeszékhelyiek nyertek meg. A bronzéremért a hazai Babus Jolán Kollégium gárdája a kisvárdai Bessenyei György Kollégium csapatával mérkőzött, s a helyosztó a hazaiak sikerét hozta.

A legjobb játékos díját Vass Istvánnak (Tiszalök), a legeredményesebb góllövő különdíját Németh Norbertnek (Kisvárda), míg a legbiztosabb kezű kapusnak járó elismerést Gáspár Istvánnak (Vásárosnamény) ítélték oda a jelenlévő szakemberek - tájékoztatta portálunkat Háda Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!