szon-sportoldal

2011.08.15. 12:08

Bármikor bejöhet a bravúr

Labdarúgás – Révész Attila tisztában van vele, hogy az ellenfelek az élcsapatok közé soprolják a Várdát.

Labdarúgás – Révész Attila tisztában van vele, hogy az ellenfelek az élcsapatok közé soprolják a Várdát.

Legutóbb a 2005/2006-os bajnokságban dolgozott edzőként az NB III-ban Révész Attila, aki akkor – és az azt megelőző évben is – bajnoki címhez segítette a Tuzsért.

Legutóbb 2008/2009-ben szerepelt a harmadosztályban a Várda SE, amely ahelyett, hogy a dobogón végzett volna egy adminisztrációs bakisorozatnak köszönhetően búcsúzott a Tisza-csoporttól.

A két szál ezen a nyáron találkozott, hiszen Révész Attila az újonc kisvárdaiak trénereként tér vissza az NB III-ba. A hétvégi, a Hajdúböszörmény ellen hazai pályán esedékes rajt előtt már a finomhangolásnál tart a csapat, amely vasárnapi edzőmeccsét 2–1-re nyerte meg a Tuzsér otthonában.

– A létszámot tekintve a keretünk elég vékony, még úgy is, hogy az ifjúsági csapatból Filó László, Koi Balázs és Zán Péter is teljes jogú csapattagnak számít – mondta Révész Attila. – Az alapcsapat nem lesz rossz, de erőnlétileg még nincsenek egy szinten a játékosok, így el kell telnie még három-négy hétnek ahhoz, hogy képesek legyünk arra a játékra, amit elterveztem. Ezzel együtt tudom jól, hogy a riválisok többsége a lehetséges élcsapatok között emleget bennünket. Erre én azt mondom, hogy a jelenlegi csapat ereje az első öt-hat helyezés megszerzésére jogosít fel bennünket. Egy-egy meccsen bárkit legyőzhetünk, de tapasztalatból tudom, hogy egy ilyen átalakulófélben lévő csapatnál a bravúrok és a váratlan vereségek hosszútávon kiegyenlítik egymást. A lehetőségeink egyelőre ennyit engednek meg, hogy mi lesz a tavasszal, azt majd meglátjuk.

Révész Attila legutóbb 2009 áprilisában ült felnőttcsapat kispadján, amikor a Nyíregyháza Spartacus NB I-es meccsen veszített a Kaposvár ellen hazai pályán (0–1). Azóta megszerezte a pro licences diplomát is, magyarán minden végzettsége megvan ahhoz, hogy magasabb osztályban dolgozzon. Mindezek tükrében kellően motiváltnak érzi magát a várdai feladat megoldásához?

– Miként a csapatnak, még nekem is fel kell pörögnöm – mondta a szakvezető. – Azt azért elárulhatom, egyelőre nem érzem azt a bizsergért, mint az élvonalbeli időszakomban, néha viszont úgy kell visszafognom magam, mert olykor talán túl nagy követelményrendszert állítok fel a csapattal szemben. Olyankor tudatosul bennem, hogy ez még nem az a szint, ahol már jártam, de egyszer hátha eljutunk oda is.

Várdai változások

Az NB III-ban újonc kisvárdai csapat keretében bekövetkezett változások

Távozott: Szőlősi Lóránd (Újdombrád), Kerepesi László (Nyírkarász), Petru Costea (Nagyszekeres), Mándi Attila (Kótaj).

Érkezett: Hegedűs Tibor (Mezőkövesd), Mező Ádám (Kazincbarcika), Oláh Dávid (Kemecse), Lakatos István (Tuzsér), Lakatos Tamás (Írországból tért haza), Soós Tibor (Ajak), Szabó Tamás (Cigánd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!