szon-sportoldal

2011.08.12. 11:29

Sitku Ernő: ez az év lesz a végső

A rutinos játékos nem szerette volna, ha sérülése miatt kellene visszavonulnia.

A rutinos játékos nem szerette volna, ha sérülése miatt kellene visszavonulnia.Civil a pályán – innentől kezdve akár a korabeli nagysikerű Keleti Márton-film címét is kiabálhatják Sitku Ernőnek, aki azok után, hogy a Nyírsuli Kft. szakmai vezetőjeként a „civil” életbe is belevetette magát, pénteken újabb egy évre szóló szerződést írt alá a Marso-Vagép NYKK NB I. A csoportos kosárlabdacsapatához. A 39 éves, 150-szeres válogatott erőcsatár 2005-ös hazatérése után hetedik idényét kezdi a nyíregyháziaknál – egyben az utolsót is.

– Igen, ki lehet jelenteni, hogy a mostani lesz játékospályafutásom utolsó aktív éve – adott megerősítést Sitku Ernő. – A folytatáshoz motivációt nyújtott, hogy hosszú pályafutásomat nem sérülés miatt szerettem volna befejezni, márpedig mindeddig a Sopron elleni balul véget ért januári fellépés volt az utolsó tétmeccsem. Úgy gondolom, a bordasérülésem most már tényleg a múlté, de a pályán, az edzések során fog kiderülni, hogy valóban százszázalékos állapotban vagyok-e.

A nyíregyházi utánpótlásért dolgozik

Sitku Ernő júliustól felelősségteljes beosztásban dolgozik a nyíregyházi utánpótlásért, nem ritka, hogy napi nyolc órába nem tudja besűríteni a teendőit. Össze lehet majd egyeztetni mindezt az élvonalbeli sportolással?

– Úgy gondolom, hogy igen. Előzetesen természetesen már beszélgettem erről Takács Sándor ügyvezető igazgatóval, aki támogatásáról biztosított, amit ezúton is szeretnék megköszönni neki – így Sitku Ernő. – A délelőtti edzések többségén minden bizonnyal nem tudok résztvenni, de az esti gyakorlásokra oda tudok majd érni, ha a munkám is úgy engedi.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!