szon-sportoldal

2012.02.28. 14:14

Bátoriak uralják a mezőnyt

Egy szett híján kettős szabolcsi siker született: Majoros Bence nyert, Tóth Gábor végül leszorult a dobogóról.

Egy szett híján kettős szabolcsi siker született: Majoros Bence nyert, Tóth Gábor végül leszorult a dobogóról.Majoros Bence újabb jelét adta annak, hogy méltán vezeti korosztálya honi ranglistáját – a nyírbátori asztaliteniszező első szabolcs-szatmár-beregi versenyzőként megnyerte az országos serdülő top-12-bajnokságot. A Budapesten rendezett viadalon az aktuális ranglista tucatnyi legjobb játékosa vehetett részt, hogy körmérkőzéses formában döntsön a helyezésekről. Azt szokták mondani, leginkább ez a versenyzési forma ad képet az erőviszonyokról, hiszen itt nem lehet a sorsolásra fogni az esetleges sikert vagy kudarcot, ugyanis mindenki játszik mindenki ellen.

A nyírbátori legény mindössze egyszer botlott, az utolsó előtti fordulóban a védő játékstílusú Kramarics Gergő ellen szenvedett vereséget. Ezzel Majoros utolsó fellépése igazi döntő lett, de a Bőhm Gábvor elleni ki-ki meccsen nem remegett meg a ranglistavezető keze, 3:1-es győzelme után ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Arra a dobogóra, amelyen kevés híján klubtársa is akadt. A hatodik helyen rangsorolt Tóth Gábor ugyancsak bravúrosan szerepelt, és hét győzelmével annak a hármas holtversenynek a tagja volt, amely Majorost követte. A versenyzők között az egymás elleni eredmény rangsorolt, a nyírbátori színekben versenyző játékos végül egyetlen szettnyivel maradt le az ezüst- és bronzéremről, és lett végül negyedik. Igazi balszerencse, de a produkció az ő esetében is biztató. Miként az is, hogy az ország serdülőmezőnyének két éljátékosa a nyírbátori teremben pallérozódik nap mint nap.

Serdülő top-12-bajnokság

Fiúk, Budapest

Majoros Bence (Nyírbátori ASE)–Kovács S. (Kecskeméti TE) 3:1, –Balázs B. (Debreceni ABE) 3:1, Tóth G. (Nyírbátori ASE) 3:1, –Bruckner M. (BVSC) 3:0, –Timfalvi (Félegyházi ASI) 3:1, –Banok (Félegyházi ASI) 3:0, –Bőhm (Sopron) 3:1, –Heiszman (KSI) 3:0, –Kramarics (Balatonfüred) 2:3, –Molnár I. (Jászkun Volán) 3:0.

Tóth Gábor (Nyírbátori ASE)–Kovács S. 0:3, –Balogh E. (Kecskeméti TE) 3:1 (ezt az eredményt törölték, mivel Balogh három forduló után visszalépett), –Balázs B. 3:2, –Majoros B. 1:3, –Bruckner M. 3:0, –Timfalvi 3:1, –Banok 3:0, –Bőhm 3:1, –Heiszman 3:2, –Kramarics 1:3, –Molnár I. 3:2.

Az élcsoport végeredmény: 1. Majoros Bence (Nyírbátori ASE) 9 győzelem, 2. Kovács Sebestyén (Kecskeméti TE) 7, 3. Bőhm Gábor (Sopron) 7, 4. Tóth Gábor (Nyírbátori ASE) 7, 5. Bruckner Máté (BVSC) 6, 6. Kramarics Gergő (Balatonfüred) 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!