szon-sportoldal

2012.04.04. 17:12

Kilincsremenő küzdelem minden kategóriában

A ralikrosszozók mellett a quadosok is bajnoki pontokért fognak versengeni.

A ralikrosszozók mellett a quadosok is bajnoki pontokért fognak versengeni.Húsvétkor beindul a ralikrosszozók pontvadászata, a hagyományoknak megfelelően a RabócsiRingen. A nyitányra negyven profi és több mint húsz amatőr pilóta nevezett.

Az az országos bajnoki sorozatot illeti, az első fordulóban a Super1600 kategóriában kilincsre menő küzdelem várható a rutinos rókánka számító, ifj Bánkuti Junior (Peugeot), a ralit is megjárt Ország Zsolt (Suzuki), valamint a címvédő Majerszky Gábor (Suzuki) között, ám Újházi Béla (Opel) és a hazai környezetben induló Petrilla Krisztián (Ford) is bizonyára bele akar majd szólni a dobogós helyezésekbe.

A SuperNational kategóriában Lajos Gyula (Seat Ibiza) a húsvéti viadal legesélyesebbje, de sokan lesznek kíváncsiak a többi ifjú titán, így Papp Viktort (Suzuki), valamint Újházi Ádám (Ople Corsa) és Újházi László (Opel Astra) bemutatkozására.

A Magyar Kupa mezőnye, mint minden évben, idén is a legmagasabb létszámú, a fiatal tehetség, a szintén hazai pályán induló Csirmaz Brúnó (Honda Civic) szeretne jól rajtolni.A ketgória üde színfoltja Szalai Krisztina debütálása Suzuki swifttel.

Miként eddig mindig, az amatőr Versenysorozat indulói sem hiányozhatnak a futamról. A legnépesebb kategória a ladásoké, aza amatőrök küzdelme, olykor a profikat is megszégyeníti, valószínűleg ezúttal így is lesz.

A húsvéti versenyen quadosokról is gyűrik amjd a köröket, hiszen újra Máriapócsra látogat a short track bajnokság. A küzdelem főszereplői minden bizonnyal ezúttal is a nagy nevek lesznek.

Kazár Miklós minden bizonnyal szeretné majd visszaszerezni a bajnoki címet, de a tavalyi győztes Benes László, valamint a profi küzdőharcos Kunkli Tivadar és Tóth Demeter nagyon sok edzéssel és teszttel készültek a megmérettetésre. Itt is lesz kiért szorítaniuk a megyebeli nézőknek, hiszen a fiatal nyíregyházi Ludas Zoltán is szeretne bizonyítani hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!