szon-sportoldal

2012.06.28. 09:27

Pedig bambira is alig futja a bajnoknál

Túllőttek a célon Milotán: húsz év küszködés után megyei másodosztályú csapata lesz a falunak.

Túllőttek a célon Milotán: húsz év küszködés után megyei másodosztályú csapata lesz a falunak.Nem minden a pénz. A kacsalábon forgó kastélyt már jó ideje kiverték a fejükből, a meccs utáni bambira is éppen csak futja, mindazonáltal senki nem zavartatja magát Milotán. Legalábbis a futballcsapatánál, amely a módfelett szerény lehetőségek dacára besöpörte a bajnoki címet a megyei harmadosztály fehérgyarmati csoportjában

– Fiatal srácokkal értük el ezt a siker, néhány idősebb játékossal kiegészülve, akik munkahelyi elfoglaltság miatt csak ritkán álltak rendelkezésre, de itt voltak, jöttek, amikor kellett – árult el meglehetősen tanulságos tényeket Botos Sándor, egyesületi elnök, egyben edző, vagyis mindenes. –  Nem úgy indultunk, hogy feltétlenül bajnokságot akarunk nyerni, mindenesetre szerettünk volna az élcsoportban végezni, ehhez képest kicsit túllőttünk a célon. Pláne azután, hogy az első három forduló után csupán három ponttal álltunk, majd folyamatosan nyertük a meccseket, hol elsők voltunk, hol harmadikok. Az utolsó öt mérkőzést zsinórban megnyertük, végül ez döntött. Mindenki örült, soha nem volt még megye kettes csapata a falunak, amely már régen, mondhatom, csaknem húsz éve várt erre a pillanatra: azóta küszködtünk, hátha, egyszer nekünk is összejön. Nekünk gyakorlatilag csak arra van pénzünk, hogy elinduljunk, arra már például nem futja, hogy futballcsukát vegyünk, az orvosi vizsgálatot is mindenki saját zsebből állja, így kell értékelni ezt az eredményt.

Nehézségek ide vagy oda, Botos Sándor leszögezte: a Milota nem hátrál meg.

– Biztosra mondhatom, vállaljuk a másodosztályú szereplést, bár a létesítmény fejlesztésre szorul, amit hamarosan elvégzünk. Az is biztos, a nyári felkészülést már Pál Zsolt játékos-edző irányítja. Három éve volt ifjúsági csapatunk, amely első lett a fehérgyarmati csoportban, aztán megszűnt a korosztályos bajnokság, most újra össze kell szedni a fiatalokat. De ez sem fog problémát okozni, amikor szóltunk,  tizennyolc játékos jelentkezett. Az önkormányzat továbbra is minimális támogatást tud nyújtani, ugyanakkor néhány magánszemély segítségére változatlanul számíthatunk, és június 30-án jótékonysági bált tartunk éppen azért, hogy előteremtsük a megfelelő költségvetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!