szon-sportoldal

2012.09.07. 08:39

Új csapat, új edzővel

Hadobás István irányítja az NB II-ben induló Kállósemjén-Kölcsey DSE együttesét.

Hadobás István irányítja az NB II-ben induló Kállósemjén-Kölcsey DSE együttesét.Ott vesztettük el a fonalat, hogy a Kállósemjén NB II-es női csapata jó néhány kézilabdázót, köztük frontemberek egész sorát „vesztett el” a nyár kellős közepén. A meglehetősen vékony létszám miatt veszélybe került a folytatás, az elöljárók azonban megtalálták a megoldást.

– Legutóbbi nyilatkozatomban arról volt szó, hogy a vezetőségnek konkrét elképzelése van a jövőt illetően – adott hyrt a fejleményekről Herczku Sándorné, a kállósemjéni  sporkör elnöke. – Az ismert tények után nagyon megfogyatkozott a csapat: a Kisvárda öt játékost vitt el, ketten elköltöztek, Poór Brigitta pedig az NB I B-s Hajdúnánáshoz igazolt. Lépni kellett, hisz továbbra is rendelkezésre álló játékosaink megérdemlik, hogy folytathassák a munkát az NB II-ben. Megkerestük a Nyíregyházi Kölcsey DSE-t és tárgyalások eredményeként megállapodtunk, hogy a két csapat a 2012/2013-as szezont  közösen folytatja. A csapat Kállósemjén-Kölcsey DSE néven szerepel a bajnokságban, amelynek edzője, Hadobás István.

A bemutatkozásra hangoló gárda – a tervek szerint – két létesítményben tudja le otthoni fellépéseit: a semjéniek korábban a nagykállói csarnokban fogadták ellenfeleiket, míg a Kölcsey értelemszerűen Nyíregyházán játszott. A módi marad, a két várost jelölték meg, mint az összecsapások leendő helyszínei.

– Túl vagyunk egy sikeres edzőtáboron, a tréningeket Nyíregyházán tartjuk – közölte Herczku Sándorné. – A lányok nagyon lelkesek, dolgoznak, mindenki tudja a feladatát. Arra törekszünk, hogy jól együtt működő csapatot állítsunk ki a szezon kezdetére. A hazai mérkőzések megoszlanak Nagykálló és Nyíregyháza között, arról, hogy éppen hol játszunk, természetesen tájékoztatjuk a közönséget. Bízunk benne, hogy sok érdeklődő lesz kíváncsi ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!