szon-sportoldal

2013.03.12. 11:29

Küldjön hírt - Kisvárdai sikerek az Országos Darts Diákolimpián

Kisvárda - A darts utánpótlás legfontosabb hazai eseménye a budapesti László Gyula gimnáziumban immár tizedik alkalommal megrendezett Országos Diákolimpia.

Kisvárda - A darts utánpótlás legfontosabb hazai eseménye a budapesti László Gyula gimnáziumban immár tizedik alkalommal megrendezett Országos Diákolimpia. A színvolalas versenyen a megyei és a regionális selejtezők továbbjutói - összesen 127 gyermek - három korcsoportban mérték össze tudásukat. A 12 fős gyermek lány mezőnyben Vörösházi Júlia, míg a 37 fős serdülő fiú kategóriában Vörösházi György képviselte megyénket, akik mindketten a kisvárdai Református Általános Iskola és Gimnázium tanulói.

Júlia mindkét mérkőzésén jól játszott, a 300 pont fölötti High Score teljesítménye kimondottan szép eredmény. A 2-1-es szűk vereségek bizony a szerencsén is múltak.

Gyuri - erőnyerőként egy gyors győzelemmel a háta mögött – a legjobb 12-be jutásért az országos ranglista második helyezettjével Szabó Bálinttal meccselt, és a 2-1-es szoros diadal már jelezte, hogy a szabolcsi fiúval a végjátékban is számolni kell. A dobogóra kerülés meglepően könnyen, két sima 2-0-s győzelemmel sikerült és Gyuri még mindig a főágon volt, veretlenül. A döntőbe jutásért a korosztály egyik ikonja, a balatonszőlősi Kocsis Tamás következett (Tomi képességeiről sokat elárul, hogy augusztusban a Badacsony Kupán a 2005-ös PDC világbajnokság döntősét Mark Dudbridge-ot is megtréfálta). A Veszprém megyei klasszis egy remekbe szabott 90-es két nyilas kiszállóval (T18-D18) gyorsan vezetést szerzett, de Gyuri fokozatosan átvette az irányítást, kiegyenlített, majd a harmadik legben 100 pont fölött hagyva ellenfelét, magabiztosan jut! ott a döntőbe.

A vigaszágról a Vas megyei Lakner Martin maradt talpon, aki abban a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában pallérozódik, ahol a darts választható tantárgy. A fiúk egymást húzták, igen magas színvonalú, fordulatokban gazdag döntőt láthattak a szépszámú érdeklődők. A bullradobást Gyuri nyerte és - ezt az apró adogatóelőnyt 1-1-nél is taktikusan kihasználva - egy kényszerű, nyomás alatti hatvanas kiszállóval megnyerte az Országos Diákolimpiát!

A megyénkben eddig egyedülálló, az egész sportág elismerését kiváltó siker nem születhetett volna meg a sárospataki, a miskolci, és a debreceni dartsosok támogatása nélkül, amit ezúton is szívből köszönünk.

Vörösházi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!