szon-sportoldal

2013.04.08. 11:35

Harmadszor rendeznek juniordöntőt

Nyíregyháza -  A jövő hét végén a bujtosi csarnok ad otthont a fiú kosarasok korosztályos bajnoki fináléjának.

Nyíregyháza -  A jövő hét végén a bujtosi csarnok ad otthont a fiú kosarasok korosztályos bajnoki fináléjának.Ugyan a felsőházi rájátszásból még hátravan egy mérkőzés (épp kedden 18 órától rendezik a bujtosi csarnokban az NYKK-Nyírsuli–Vasas Akadémia összecsapást), de az már nem befolyásolja a finálé előtti végeredményt az országos fiú juniorbajnokságban. Az pedig már korábban eldőlt, hogy a nyíregyházi csapat bejutott a nyolcas döntőbe, így bátran megpályázhatta a rendezés jogát, amit el is nyert. Így aztán 2007 és 2011 után a jövő hét végén újra a bujtosi csarnokban mutatja meg magát az U18-as korosztály színe-java.

A nyilvánosság szónokaival hétfőn megosztott hír kapcsán Kósa Árpád, a Nyírsuli Kft. ügyvezetője elmondta, az eseménnyel helyben a sportágat, országosan pedig a kosárlabda-akadémiát népszerűsítenék. Gombkötő Norbert, a Nyírsuli kosárlabda-szakágának vezetője hozzátette: a rendezés elnyerésében sokat nyomott a latban a hat és két évvel ezelőtti bajnokságok magas színvonalú lebonyolítása. A rendszer tavaly óta új: a nyolc csapat a csoportküzdelmeket mellőzve egyenes kieséses rendszerben küzd, vagyis a rájátszásban megszerzett helyezések alapján alakul ki az első napi negyeddöntő párosítása (első a nyolcadikkal, második a hetedikkel és így tovább), szombaton az elődöntőkre és az alsóházi keresztjátékokra, vasárnap a helyosztókra kerül sor. Mindhárom napon négy-négy meccset játszanak tehát.

Miután az NYKK-Nyírsuli elvesztette esélyét a harmadik hely megszerzésére, a Sitku Ernő irányította csapat leginkább a hatodik helyre „gyúrt”, hogy ugyanazon az ágon maradjon, mintha harmadikként zárt volna. Az elvárás a négy közé jutás, az elődöntőben pedig szeretnék elkerülni a toronymagas esélyes, egész évben veretlen Szombathelyt – ezért volt egy kis matekozás. A negyeddöntőben éppúgy a Vasas lesz az ellenfél, mint a keddi, még a felsőházban esedékes bajnokin, és bár közel a két meccs időpontja, nincs rejtegetnivaló a rivális előtt. Illetve csak annyi, hogy a csapat legponterősebb játékosa, az irányító Molnár Marcell most még sérült, de ha minden jól megy, április 19-re felépülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!