szon-sportoldal

2013.04.12. 10:21

Másabb lett a leányzó fekvése

Nyíregyháza - Anthony Nelson szezonjának is vége, így Debrecenben egy légióssal állhat ki a Marso-NYKK.

Nyíregyháza - Anthony Nelson szezonjának is vége, így Debrecenben egy légióssal állhat ki a Marso-NYKK.

A debreceni csapat olyannyira kilógott a mostani bajnokságban a férfi élvonal mezőnyéből, hogy ellene helyszíntől függetlenül bármelyik csapat a kötelező győzelem igényével lépett fel. Így volt ezzel a Marso-NYKK is, amely az alapszakaszban két fölényes sikerrel (93–55 hazai pályán és 71–40 idegenben) érvényesítette a papírformát.

Most, hogy eldőlt, combsérülése miatt az irányító Anthony Nelson idénye is befejeződött (és már ugye Bennet Davis sem áll rendelkezésre, azaz Martins Berkis személyében egy légiósa maradt a csapatnak), ugyanilyen elvárás a nyíregyháziakkal szemben a szombati, idegenbeli győzelem?

– Ebben az összetételben, pontosabban szerkezetben azért másabb a leányzó fekvése, de bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni azt a fegyelmezett és a támadást illetően jó játékunkat, amit Szombathelyen nyújtottunk, és akkor újra legyőzzük a Debrecent – mondta az alsóházi középszakasz utolsó idegenbeli fellépése előtt Ferenczi Tamás, az NYKK vezetőedzője. – Nem lebecsülve a hajdúságiak centersorát azért abban is reménykedhetünk, hogy palánk alatt jobban tudunk majd érvényesülni, mint Szombathelyen, ahol a liga egyik legjobb centersorával találkoztunk. A kialakult helyzetben biztos, hogy fiataljaink is lehetőséghez jutnak, jó lenne, ha az eddigiekhez mérten ők is jobban tudnák igazolni tehetségüket.

A szombaton 18 órakor, az Oláh Gábor utcai csarnokban kezdődő mérkőzésen bevethető lesz Polyák László is, aki legutóbb bordasérülést szenvedett, az ifjú irányító, Molnár Marcell azonban még áll rendelkezésre, esetében az a fő cél, hogy a jövő heti junior döntőre felépüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!