szon-sportoldal

2016.06.16. 11:13

Az ötödik nekifutás Wimbledonban

Nyíregyháza - Párizs óta biztató a forma, Fucsovics Márton mint mindig, most is reménykedik a főtáblára jutásban.

Nyíregyháza - Párizs óta biztató a forma, Fucsovics Márton mint mindig, most is reménykedik a főtáblára jutásban.

Mintha semmi nem változott volna az elmúlt egy esztendőben. Fucsovics Márton tavaly ilyenkor a világranglista 166., idén a 164. helyéről vág neki a wimbledoni bajnokság selejtezőjének. És sajnos abból a szempontból sincs változás, hogy a nyíregyházi teniszező az elmúlt egy évben sem tudott kiharcolni magának főtáblás helyet a négy nagy verseny egyikén.

Talán most! Mi másban bízhat az elsőszámú magyar teniszező, hiszen a szívéhez legközelebb álló GS-versenyen indul. London az a város, ahol 2010-ben junior bajnoki címet szerzett és a wimbledoni az a viadal, ahol felnőttként már kétszer játszhatott közvetlenül a főtábláért. 2014-ben a német Tim Pütz, tavaly a grúz Nikoloz Baszilasvili ütötte el őt az esélytől a kvalifikáció harmadik fordulójában. Következik az összességében tizennegyedik, Wimbledonban pedig az ötödik nekifutás a nagy álom, a GS-főtábla teljesüléséért.

– Bizakodó vagyok, mint mindig, az elmúlt hetekben keményen dolgoztam azért, hogy elérjem a célomat – mondta a prágai ATP-challengerverseny óta itthon, pontosabban Budapesten készülő Fucsovics Márton. – A hallei ATP 500-as torna selejtezőtáblájára nem fértem fel, annyira erős mezőny gyűlt össze, hogy a hatvanadik helyen állónak is selejtezőt kellett játszania. Úgy volt, hogy a balatonfüredi füves pályán készülhetek, ám az esős időjárás miatt ez sem jött össze, úgyhogy maradt a budapesti kemény pálya.

Tavaly a nyíregyházi salakon végezte az utolsó tréningeket Wimbledon előtt Marci, akkor is megkrédeztük, amit most is, némileg átültetve: fel lehet készülni a budapesti kemény pályán a wimbledoni fűre?

– Emiatt nem aggódom, mert a lényeg a fizikális jellegű munkán volt, a péntektől vasárnapi pedig már a wimbledoni selejtező helyszínén, Roehamptonban gyakorolhatok, természetesen füvön – így Fucsovics Márton. – Az nem hátrány, hogy már itthon is gyors borításon készültem, és tapasztalatom szerint a füves pályát gyorsan meg tudom szokni.

A teljes cikk a Kelet-Magyarországban és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!