szon-sportoldal

2016.10.03. 15:18

Dorottya a Duna-kupa legjobb magyarja volt

Nyírbátor - Két nyírbátori asztaliteniszező is helyet kapott a korosztályos magyar válogatottakban.

Nyírbátor - Két nyírbátori asztaliteniszező is helyet kapott a korosztályos magyar válogatottakban.

A Duna-kupa a sportág hagyományos korosztályos versenye, amelyen a folyó által határolt három szomszédos ország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország válogatottjai vesznek részt. Az újonc, serdülő és ifjúsági korosztályban megrendezett viadalokon csapat és egyes versenyszámokban mérik össze tudásukat a résztvevők, ezúttal a fiúk Budapesten, a lányok Pozsonyban találkoztak.

A nyírbátoriak mindkét korosztályos válogatottja ott volt a viadalon, Tölgyes Dorottya az újonc lányok között a legjobban szereplő magyarnak bizonyult, hiszen a csapatverseny megnyerése után egyesben a második helyezést szerezte meg. A csapatviadal során az ajkai Pad Franciska és a nyírbátori Tölgyes Dorottya alkotta magyar duó az osztrákokat és a szlovákok A csapatát 3–2-re, a szlovák B válogatottat 3–0-ra győzték le, tehát nagyot kellett harcolni az elsőségért.

Egyesben viszont „Dodó” a csoportmeccsek során két szlovák és osztrák ellenfelét is 3:0-ra verte, az elődöntőben felülmúlta az osztrákok kínai származású játékosát, aztán a fináléban 3:2-re veszített a szlovák Adriana Illásová ellen.

A még serdülőkorú Molnár Dávid ezúttal az ifiválogatottban kapott helyet, a magyarok A csapatában (a rendező mindig két csapatot in​díthat). Óriási volt a körbeverés a felek között a 2-4. helyen azok után, hogy Dávidék 3–2-re kikaptak a magyar B csapattól, aztán 3–2-re megverték Ausztriát, végül 3–0-ra veszítettek a végső győztes szlovákokkal szemben. A másik három válogatott egyforma pontszámmal végzett, a megnyert meccsek száma is egyezett, végül rosszabb szettaránnyal lett a Molnár Dávid, Hőgye Gábor duó a negyedik.

Az egyesben viszont segített a körbeverés a nyírbátori játékosnak, hiszen hárman is egy győzelemmel és két vereséggel végeztek a csoportjukban, közülük jobb szettaránnyal „Dönci” jutott tovább a második helyen. Az elődöntőben szlovák ellenféllel szemben veszített, a harmadik helyért pedig a budaörsi Nagy Norberttel feledkeztek nagy csatába, amelyet végül a nyírbátori legény 4:3-ra elveszített, így két negyedik hellyel zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!