szon-sportoldal

2017.03.29. 10:57

Az élmény megfizethetetlen: Veres Péter a háló fölött

Nyíregyháza - A hétvégén rendezik a januárban elmaradt NB II-es férfi röplabda fordulót Nyíregyházán, a GLP SE-ben több korábbi élvonalbeli játékos szerepel.

Nyíregyháza - A hétvégén rendezik a januárban elmaradt NB II-es férfi röplabda fordulót Nyíregyházán, a GLP SE-ben több korábbi élvonalbeli játékos szerepel.

Ami január elején a rossz időjárási és utazási viszonyok miatt elmaradt, arra a hétvégén minden bizonnyal sor kerül: Veres Pétert újra nyíregyházi csapatban láthatjuk játszani. Igaz, nem az élvonal bajnoki döntőjében, mint legutóbb 2000-ben, hanem az NB II-es GLP SE színeiben, a hazai rendezésű fordulóban.

A férfi másodosztályba a 2016-2017-es bajnoki évre öt csapat nevezett, valamennyi résztvevő rendez egy tornát, amely során mindenki játszik mindenkivel. Eddig a szegedi, a székesfehérvári és a zalaegerszegi fordulókon vannak túl a csapatok, most következik a nyíregyházi viadal a Vasvári-gimnáziumban, a bajnokság pedig két hét múlva Győrben zárul. A GLP SE az eddigi 12 meccséből négyet megnyert és nyolcat elveszített, ezzel harmadik helyen áll a tabellán az SZTE-Ehök és a Felsőváros MÁV Előre, vagyis a Szeged és a Székesfehérvár mögött. Arra azonban minden esély megvan, hogy a hétvégén mind a négy meccsét megnyerje a csapat, hiszen...

– Nemcsak Veres Péter, hanem Pampuch Csaba és Tolnai József személyében korábbi rutinos NB I-es nyíregyházi játékosok is erősítenek majd bennünket ebben a fordulóban – mondta a csapat edzője, Nánási László. – Ők azt vállalták, hogy a hazai rendezésű tornán játszanak majd, nagyon örülünk neki, hogy számíthatunk rájuk, miként a feladónkra, Szilágyi Botondra is, aki már a második fordulótól kezdve bevethető. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen csapatot irányíthatok majd a kispadról, heti három edzéssel készülünk, ebből kétszer a Vasvári-gimnáziumban, egyszer pedig a Continental Arénában gyakorlunk. Korábban Veres Péter úgy nyilatkozott, hogy sajgó dereka miatt csak a védekezésből veszi ki a részét, de azóta sokat javult az egészségi és a fizikai állapota is, így ütőként számíthatunk rá.

Az azért nem mindennapi élmény lesz, ahogy a másfél évtizedet légiósként lehúzó korábbi játékos felemelkedik majd a hálónál, vagy a hátsó sorban, mégha a rugói 38 évesen már nem is olyanok, mint fénykorában. Bár ki tudja...

– Csapatunk a tavaly megyei bajnokságban szereplő Nyíregyházi FSE-re épül, ők egészültek ki ibrányi, ramocsaházi, illetve debreceni játékosokkal – vette át a szót Gégény Gyula, a GLP SE elnöke. – Sokan az elején csak látásból ismerték egymást, így a mostani harmadik hely bravúrosnak mondható, főként, hogy a szakemberek meglátása szerint a mezőny ereje vetekszik az élvonal második felével. A bajnokság végére szeretnénk ezt a harmadik helyet megtartani, aztán a következő évnek talán a mostanitól is erősebb csapattal nekifutni.

NB II: Férfiak

A 4. forduló programja, Vasvári-gimnázium

A nyíregyházi csapat mérkőzései. Szombat, 10: GLP SE–Felsőváros MÁV Előre. 14.30: SZESE Győr–GLP SE. Vasárnap, 9: Zalaegerszegi TE RK–GLP SE. 13.30: GLP SE–Szegedi TE-Ehök SE.

A bajnokság állása: 1. Szeged 35 pont, 2. Felsőváros 23, 3. GLP SE Nyíregyháza 13, 4. Győr 11, 5. Zalaegerszeg 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!