szon-sportoldal

2017.05.09. 17:17

Nem takarékoskodnak a támogatással

Nyíregyháza - A Szabolcs Takarék idén is szerződést kötött három fiatal sportolóval.

Nyíregyháza - A Szabolcs Takarék idén is szerződést kötött három fiatal sportolóval.

Verssel kezdődött és verssel ért véget kedden délelőtt a Szabolcs Takarék immáron hagyományos sajtótájékoztatója. A pénzintézet fontos társadalmi szerepvállalásának egyik pillére, hogy évről évre támogat fiatal megyebeli sportolókat, akikkel szerződést is köt.

Remek évet zártak

Bede József elnök-vezérigazgató bevezetésként átfogó képet adott pénzintézet elmúlt évi eredményeiről, jelenlegi helyzetéről. A Szabolcs Takarékba tavaly két takarék olvadt bele, az adózás előtti nyeresége 135 milliós forint volt.

Jelenleg negyvenegy fiókja van, a több mint 32 ezer ügyfél pénzét 185 dolgozó kezeli szakszerűen. Tavaly az ország 52 takarékszövetkezetének adatait összehasonlítva két számban az első (fogyasztási hitel és lakossági bankszámla) , egyben a harmadik helyen zárt a Szabolcs Takarék és még két kategóriában végzett az első tízben.

Aztán jött a megállapodások aláírása, a szereződő felek ugyanazok voltak miként az elmúlt esztendőben. Bakosi Péter magasugró, Laskai Írisz asztaliteniszező és Závaczki Bálint golfozó.

A legfontosabb az Universiade

Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott magasugrója az olimpia évében a magasra tett ötkarikás szint miatt nem jutott ki Rióba, viszont 226 centiméterrel új egyéni rekordot állított fel, fedettpályán az ötödik bajnoki címét szerezte. Édesapja és edzője, Bakosi Béla szerint idén a legfontosabb versenye az augusztusi tajpeni.

Sajnos a világbajnokságra olyan magas nevezési szintet (230 cm) állapítottak meg, hogy ez sokaknak feladja majd a leckét. A remélhetőleg sérülésmentes szezonban szeretnék a tizenegyedik felnőtt bajnoki elsőséget is megszerezni.

Závaczki Bálint eredményeit édesapja és menedzsere Závaczki Zsolt foglalta össze. Bálint felkerült a felnőtt világranglistára, tavaly 80 versenynapon tizenkét országban ütötte a golyót.

A három fontos hazai megmérettetés közül a junior bajnokságot és a Magyar Kupát megnyerte, a felnőtteknél a negyedik helyen zárt. Ezek mellett több nemzetközi korosztályos bajnoki címet szerzett. Ami az idei, már elkezdődött szezont illeti, a junior bajnokságban ismét szeretné megvédeni az elsőségét, a tavalyihoz hasonló versenynapon indul majd és szeretne előrébb lépni a felnőtt világranglistán.

Dorogi János, a NAC Nyíregyháza asztaliteniszezőinek edzője örömmel tudatta, hogy Laskai Irisz tavaly valamennyi korosztályos versenyét megnyerte, a válogatottal két elsőségnek is örülhetett. Amennyiben az újonc korosztálynak lenne hivatalos európai ranglistája, azon az élen zárt volna. Ami az idei célokat illeti, szeretne minél eredményesebben szerepelni az egyéni megmérettetéseken és a szűkített keret tagjaként nagyon készül az Európa-bajnokságra.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!