Szpari – A mosoni meccsen is gond volt a koncentrálással

Illusztráció: Pekár Lászlónak volt egy gólpassza és egy meg nem adott találata​
Illusztráció: Pekár Lászlónak volt egy gólpassza és egy meg nem adott találata​
Nyíregyháza – Lucsánszky Tamás szerint jól játszott a csapat Mosonmagyaróváron, és elfogadhatatlan az ilyen kiállítás.


Nyerni szerettek volna a Szpari focistái vasárnap Mosonmagyaróváron. Mivel kétgólos előnyt adtak a házigazdáknak, csak egalizálniuk sikerült. Igaz, a győztes gól megszerzésére is volt helyzetük, végül két pont a mosoniaknál maradt.

– Egyáltalán nem tudok rosszat mondani a csapatra, egyedül a koncentráció hiányzott – kezdte visszapillantását Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Az ellenfélnek szerencséje volt, mert a jó játékunk mellett talált egy gólt, aztán egy öngóllal növelte az előnyét. Innentől már futottunk az eredmény után. Nulla–nullánál meg kellett volna nyernünk a meccset. A kettő–nullás hátrányban a játékosok jól reagálták le a történteket és sikerült visszajönni a meccs­be.

Még kétszer a kapuba találtak

– Meg is érdemeltük az egy pontot, de még inkább a hármat. Inkább a pozitívumokat emelném ki a mérkőzésből. A csapat nem játszott rosszul, helyzeteket alakított ki, két gólt is szereztünk pluszban, sajnos, egyik sem volt szabályos.

Miként a Sopron elleni hazai meccsen, most is szerzett gólt cserejátékos. Ezúttal Papp Máté hálálta meg a bizalmat.

– Ahogyan legutóbb is nyilatkoztam, a csere vagy bejön, vagy nem. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy végig jól játszottunk. A hazaiak úgy jutottak vezetéshez, hogy – kicsit viccesen – a tizenhatosunkon belül nem jártak. Egy szögletet rúgtak az első félidőben. Szünet után kijöttünk, és egy szerencsétlen szituációban Hináráról a kapunkba pattant a labda.

Ebbe az irányba kell menni

– Kettő–nulla után nehéz volt, ám meg is fordíthattuk volna a meccset. Inkább azzal foglalkozom, hogy harmincöt perc alatt kialakítottunk egy csomó helyzetet és szereztünk két gólt. Úgy gondolom, hogy ebbe az irányba kell menni, nem a negatívumokat felerősíteni. Az nem visz előre.
Odaszólt az asszisztensnek

A hajrában Forró Gyula valamit mondott az asszisztensnek, amiért a játékvezető kiállította a vendégvédőt. A fegyelmezetlensége azt jelenti, hogy a vasárnapi, Győr elleni hazain nem játszhat. Kedden a fegyelmi tárgyaláson derül ki, hogy mi lesz a büntetése.

– Ez elfogadhatatlan – vélekedett a kiállításról Lucsánszki Tamás. – Reklamálásért nem kaphatunk pirosat, főként ilyen nehéz helyzetben. Nyilván nem örülök neki, mert a sok sérült mellett egy újabb hiányzót jelent. Ennél reálisabb és jobb döntéseket kell hoznunk a pályán.

KM-ML
hirdetés