haon-sportoldal

2012.11.10. 16:24

Hajdúsági csapat az NB III élén!

Véget ért a MOBSSZ (Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség) 2012-es idénye,amiben sikeres évet zárhattak a megyei baseballosok.A Debrecen Tigerkids senior gárdája után a Mikepércs Black Sox NB III-as csapata is az élen zárt .

Véget ért a MOBSSZ (Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség) 2012-es idénye,amiben sikeres évet zárhattak a megyei baseballosok.A Debrecen Tigerkids senior gárdája után a Mikepércs Black Sox NB III-as csapata is az élen zárt .

A fiatal csapat már a tavalyi évben is a győzelem kapujában állt,de akkor még kicsit könnyűnek találtatott az újonc csapat. Az idei szezont viszont már nagyon is eltökélten kezdték a Fekete Zoknisok. Az alapszakaszt a második helyen záró Mikepércsiek a rájátszásban azt a Nemesvámost kapták első ellenfélnek, akik felett már tavaly is diadalmaskodtak. Most sem történt másképp, mindkét mérkőzésből győztesen kerültek ki.

A döntőben viszont a másik „zoknis csapat”a Jászberény Stinky Sox gárdája volt az ellenfél. A két győztes meccsig tartó sorozat első mérkőzésére Debrecenben,a Határ úti Tigers Fielden került sor. Az aránylag könnyű mérkőzésnek ígérkező találkozó végére kicsit izgatottá vált az edző,Bánkuti „Misibá”Mihály,mert a dobó cserét követően,mikor is Balaskó Ákos helyett a Mikepércsi Balogh Imre állt fel a dobó dombra,a Jászberényiek megkezdték a felzárkózást,a gyengécske dobó teljesítmény hatására. De végezetül csak meg lett a győzelem. A visszavágóra Jászberénybe került sor. A Berényiek most a legerősebb összeállításban álltak a pályára. A dobást a részükről az a Bagyinszki Tibor kezdte ,aki egy Szentendrén amerikai edzők által megtartott válogatón 133 km/h-ás labda sebességet produkált, ami hazai viszonylatban nagyon is kiemelkedő. Az meg is látszott a Mikepércs támadó játékán,hisz kevesebb alkalommal sikerült labdába érni az ütőknek. Így az első meccs a Jászberényieké lett, egy ponttal nyerve a játékot,7-6-ra

A második,mindent eldöntő játékra félórás szünetet követően került sor. Az izgalom a csúcson volt, hisz itt már ki ki alapon ment az egész. A vendégek edzője,”Misibá” Balogh Imrének adta meg a lehetőséget az előző heti csorba kiköszörülésére. Imi élt is a lehetőséggel és egymás után ejtette ki a Jászságiak ütőit. A Mikepércs most támadásban, ütésben is összeszedte magát és egyre-másra szálltak a labdák a játéktérre. A nap meglepetés ütője a debreceni Szabó Márton volt, aki egy remekül eltalált labdát ütött ki a pálya baloldalára,az alapvonal mellé, amit a védők nem tudtak fogni. Ez az ütés Marcinak 2 bázist, a csapatnak meg 2 pontot ért. A vége 6-4 lett a Mikepércs javára. Mindkét csapat remek játékot produkált, illően egy bajnoki döntőhöz.

 

Álló sor, balról jobbra: Szabados Máté, Balaskó Ákos, Gali Ádám, Kovács Kristóf, Kajtár Gergő, Bánkuti Mihály játékos-edző, Vass Máté, Gali Szabolcs, Balkus Tamás, Balogh Imre

 

Első sor: Szabó Norbert, Garamvölgyi Tibor, Hagymási Péter, Szilágyi Dániel, Szabó Márton, Antal Richárd, Medvés Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!