Tanácsokkal látták a postásokat a rendőrök

Tanácsokkal látták a postásokat a rendőrök
© Fotó: police.hu
Kisvárda, Nyírbátor – Hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a megjelenteket.

A korábbi évekhez hasonlóan, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Posta Zrt. között létrejött együttműködési megállapodás alapján, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2018. november 14-én a Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság kisvárdai, illetve a nyírbátori kirendeltségen dolgozó állományának tartottak bűnmegelőzési előadást. A konzultációval és eseti megbeszéléssel egybekötött tájékoztató megszólítottjai a legveszélyeztetettebb munkakörben dolgozó postai kézbesítők voltak.

Vagyonvédelmi tanácsok állampolgárok részére:

– Autóbuszon, bevásárolóközpontokban, vásárokon, egyéb nagyobb tömeget vonzó rendezvényeken számolni kell zsebtolvajok megjelenésére, ezért táskájukat zárt állapotban, szorosan a testhez simulva maguk előtt helyezzék el!

– Parkolást követően gépjárműveikben látható helyen ne hagyják értéktárgyaikat. Helyezzék el azokat a csomag- vagy kesztyűtartóba!

– Ha hivatalos ügyben keresik fel otthonában, minden esetben kérje el az illető igazolványát, idegeneket soha ne engedjen be!

– Ha bűncselekményt vagy arra utaló gyanús körülményt észlel, azonnal hívja az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámot.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés