Gázszivárgás miatt 8 embert kellett kiköltöztetni Tuzséron – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 13-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Gázszivárgás miatt nyolc embernek kellett elhagynia átmenetileg az otthonát hétfőn délután Tuzséron, a Nyárfás utcában, ahol egy lakossági gázvezeték tömítése sérült meg. A záhonyi hivatásos tűzoltók az érintett lakóházat áramtalanították és biztosították a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Tizenhárom esetben riasztották az elmúlt 24 órában szabadtéri tűzesetekhez a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Fél hektáros területen égett a száraz aljnövényzet hétfőn délelőtt Aranyosapátiban, a Jókai utca közelében. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Rozsály külterületén, egy háromhektáros területen gyulladt meg a száraz fű hétfőn délelőtt, itt a csengeri önkormányzati tűzoltóknak adott feladatot a szabadtéri tűz oltása. Kéthektáros területen foltokban égett a száraz aljnövényzet hétfőn délután Fábiánháza külterületén, a mátészalkai hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Kisebb területeken adott munkát a tűzoltóegységeknek a hasonló eseménynél történt beavatkozás Balkányban, Kékcsén, Uszkán, Tiszalökön, Gyürén és Nyírbátorban is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Tiszalök.
SZON.HU


hirdetés