A mándoki meccs pikantériája

A zöld nadrágos vasváriak szeretnének kibabrálni a volt edzőjük irányította mándokiakkal
A zöld nadrágos vasváriak szeretnének kibabrálni a volt edzőjük irányította mándokiakkal - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A forduló rangadóján a vendég ecsediek visszavágnának a kupában elszenvedett vereségért.


Immáron az ötödik körre készülnek a megyei focibajnokság élvonalának csapatai. Az ötödik kört öt veretlen együttes kezdi meg, közülük kettő érintett a forduló rangadóján. Vasárnap a nagyecsedi alakulat lép pályára az ibrányi katlanban.

Visszavághatnak a kupáért

A két együttes nem is olyan régen a kupában is összekerült, akkor a Madalina György pallérozta ibrányiak nyertek. Ismerve Ádámszki Róbertet, alighanem kifundál valamit, hogy most az ecsediek örülhessenek. A jól kezdő baktaiakra papíron nem vár nehéz feladat Gyulaházán, ám a labda gömbölyű, Bardi Gáborék pedig párszor már megmutatták, hogy van bennük kurázsi. A gyarmatiak sem panaszkodhatnak a rajtra, Siti Ferenc alakulata aligha szeretné elveszíteni a „szüzességét” Balkányban, miként a nyírgyulajiak, akik a halászi gárdát fogadják.

Kiköszörülnék a csorbát

Érdekesnek ígérkezik a Kisvárda II. vásárosnaményi vendégjátéka, hiszen a Tisza-partiakban több van, mint ami eddig pontokban megmutatkozik, a várdaiak pedig alighanem szeretnék kiköszörülni a legutóbbi hazai, a gyulajiak által ejtett csorbát. A csengeriek az első győzelmükre hajtanak, amihez alighanem lesz egy-két szavuk a vendégségbe érkező tarpaiaknak. A tiszavasváriak mándoki vizitálásának pikantériáját adja, hogy Kiss Gábor egykori csapata ellen küldi harcba a mándoki legénységét.

ML

Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 5. forduló (kezdés:16, ifi:14), szakvezetői várakozások

Szombat

Mátészalka (13.)–Tiszakanyár (9.)

Marius Botan, a Mátészalka edzője: – Nincs mese, meg kell szereznünk a győzelmet! Látni szeretném a csapaton, hogy ezt ők is annyira akarják, mint én.

Csáki Róbert, a Tiszakanyár edzője: – Okos ember a más, a buta meg a saját hibájából tanul. Nagyon bízom benne, hogy a csapatom szombaton a buta gyerek szerepébe bújik és tanul az elmúlt hetek nem kevés hibájából.

Vásárosnamény (10.)–Kisvárda II. (7.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Az elmúlt mérkőzésen megszereztük első győzelmünket és remélem, a folytatásban felszabadultan, kellő önbizalommal fogunk pályára lépni. Amire a Kisvárda ellen nagy szükség is lesz, mert egy nagyon jól felkészített fiatal csapatról van szó, amelyet élvonalbeli játékosok is erősítenek. Szeretnénk a mérkőzésből minél többet kihozni.

Erős Gábor, a Kisvárda II. edzője: – Nem csap be minket a Vásárosnamény jelenlegi helyezése, ennél sokkal jobb csapatnak tartom őket. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk ponttal, vagy pontokkal hazatérni

Nyírgyulaj (6.)–Nagyhalász (8.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Egy masszív, jó játékosokból álló Halász ellen minden tudásunkra szükség lesz ahhoz, hogy hazai pályán nyerjünk.

Ludánszki István, a Nagyhalász játékosedzője: – Úgy gondolom, hogy a találkozó abszolút háromesélyes, ha jól sáfárkodunk a helyzeteinkkel, három pont lehet a jutalmunk.

Vasárnap

Gyulaháza (12.)–Baktalórántháza (2.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Tiszteletben tartjuk a Bakta eddigi eredményeit, nálunk a gondok nem csökkennek, hanem inkább sokasodnak, de ez nem lehet kifogás. Bízom benne, hogy az egészséges tizenhárom játékosom felszántja a pályát és mindent megtesz annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Egy újabb nehéz idegenbeli megmérettetés vár ránk, azonban szeretnénk sikeresen zárni a Baktalórántháza várossá válásának 25. évfordulójára rendezett ünnepi hetet.

Csenger (15.)–Tarpa (4.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Kemény ellenfél a Tarpa, de férfias küzdelemben szeretnénk végre megszerezni első győzelmünket.

Márton István, a Tarpa edzője: – Csengerben egyébként sem lenne egyszerű, az pedig tovább nehezíti a dolgunkat,hogy vannak sérültjeink, van aki munkahelyi elfoglaltság miatt hagyja ki a találkozót, de bízom benne,hogy a helyükre lépők élnek a lehetőséggel és sikeresen zárjuk a mérkőzést!

Mándok (14.)–Tiszavasvári (16.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – A legvadabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ha szeptemberben megkérdezik tőlem, mikor nyertem utoljára bajnoki mérkőzést, akkor azt kell feleljen, hogy még június elején a Tiszavasvári trénereként. Ha lehetne, azt kívánnám, hogy ezen a mérkőzésen mindkét csapat három pontot szerezzen, azonban tudjuk, hogy a fociban nincsen „ha”.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Szintén nagyon rosszul kezdő csapat otthonába látogatunk, ahol nem lesz könnyű dolgunk. Mindenki minket akar megverni, de arra törekszünk, hogy ez a vélemény megváltozzon ezen a hétvégén.

Balkány (11.)–Fehérgyarmat (5.)

Obsitos Norbert, balkányi egyesületi elnök: – Már nagyon ránk férne egy győzelem, bár a kupában szépen meneteltünk, a bajnokságban becsúszott három döntetlen. Remélem, a fiúk mindent megtesznek, hogy végre győzzünk.

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Lehet, hogy már mondtam, de muszáj megismételnem a kisari Nagy Karcsi bácsi mondását miszerint „dolgozunk, dolgozgatunk és néha követünk el eredményeket”. Elájulva nem vagyunk magunktól, most arra szeretnénk koncentrálni, hogy minél tovább tapadjunk az élbolyra.

Ibrány (1.)–Nagyecsed (3.)

Madalina György, az Ibrány edzője: – Úgy látom, hogy kezd kialakulni a tabella eleje, azok a csapatok maradnak továbbra is az élbolyban, akik a rangadók közül többet tudnak megnyerni. Ilyen mérkőzés lesz ez is, amikor egy nagyon jó csapat ellen játszunk ismét.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékosedzője: – Nemrég találkozott a két csapat kupamérkőzésen, amiből egy jó meccs kerekedet ki. Remélem, most is egy ilyen derbi lesz és pontosan térünk haza, ami igen nehéz az ibrányi katlanban.Tiszavasvári.
SZON.HU


hirdetés