Sport

2015.09.30. 16:14

Marso-NYKK: A türelmi időszaknak ezennel vége

Nyíregyháza - Sok költözéssel és utazással járó zaklatott felkészülés után jöhet a szombati bajnoki debütálás a Marso-Nyíregyháza élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata számára.

Nyíregyháza - Sok költözéssel és utazással járó zaklatott felkészülés után jöhet a szombati bajnoki debütálás a Marso-Nyíregyháza élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata számára.

A Tiszaújváros ellen 92–55-re megnyert mérkőzéssel lezárta felkészülési találkozóinak sorozatát a Marso-Nyíregyháza. Kedd este – végre – hazai környezetben, a Bem-iskola „kosárlabdásított” (leereszthető palánk, a terem két falán két eredményjelző, az egyik a bujtosi csarnokból jól ismert újabb szerkezet és szombatig állítólag a mobil lelátó is kész lesz) tornacsarnokában tartott főpróbát az NB I B csoportos, tavaly még a nyíregyházi felnőtt, illetve utánpótlás csapatokban szereplő kosarasokkal (Czura Attila, Oláh Zoltán, Vida Zoltán) megerősített NB I B csoportos „szomszéd” ellen.

– Kétségtelen, eléggé zaklatott felkészülésen vagyunk túl – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató arra a kérésre, hogy minden úgy alakult-e az elmúlt hetekben, ahogy eltervezték. – Nem kis gondot jelentett, hogy nem tudtunk mindig ugyanabban a teremben edzeni, gyakran kellett költözködni és a mostani kivételével hazai pályán nem is tudtunk edzőmeccset játszani, viszont annál többet utaztunk. A srácoktól az elején türelmet kértem, ezt bizonyos játékosoktól megkapom, másoktól nem mindig. Az edzőmeccsek sem mindig sikerültek jól, nem ártott volna, ha többet meg tudunk nyerni közülük, de a lényeg úgy is szombattól kezdődik. Volt már olyan, amikor egy csapat sorra nyerte a felkészülési meccseket, megnyerte a saját tornáját is, aztán a kiesés ellen küzdött és emlékszünk a tavalyi példára is, amikor hasonló mérleggel zártunk, aztán a bajnokságban sikerrel vettük az első három meccsünket.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2015. október 1-jei számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!