Záhony

2019.09.19. 15:55

Focimezre cserélik a talárt és a reverendát

Közel egy évtizedes hagyomány, hogy a jogászok és a papok megmérkőz­nek egymással.

Az idei már a kilencedik alkalom lesz, amelynek ezúttal Záhony ad otthont pénteken.

– Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy mi lehetünk a házigazdái ennek a nagy hagyományú rendezvénynek – mondta Helmeczi László, Záhony polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón.

A görögkatolikus papok válogatottja és a Paragrafus Kupa-válogatott mellett Gellei Imre vezetésével a magyar öregfiúk-válogatott – melynek Moldván Miklós is tagja lesz – a torna harmadik résztvevője. Ebéd után, 14 órakor indul útjára a labda, ahol először 30 percben a Kárpát-medencei görögkatolikus papok és az öregfiúk-válogatott méri össze tudását, ezt követően szintén fél órában a jogászok ellen játszik a Gellei-csapat, zárásként pedig 45 percben a papok a jogászokkal mérkőznek meg.

– Ezeknek a mérkőzéseknek csak nyertesei vannak, függetlenül attól, hogy ki hány gólt rúgott. Célunk többek között az, hogy megmutassuk: ebben a eldurvult világban lehet kulturáltan, egymást tisztelve is játszani ezt a játékot – fogalmazott Tassy Tamás főszervező.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában