szon-sportoldal

2016.10.17. 18:15

A család, a barátok és a szakma szeme előtt

Nyírbátor - Majoros Bence élete eddigi legfontosabb versenye, a felnőtt Európa-bajnokság kezdődik kedden, Budapesten.

Nyírbátor - Majoros Bence élete eddigi legfontosabb versenye, a felnőtt Európa-bajnokság kezdődik kedden, Budapesten.

Ismertté váltak az ellenfelek, immár Majoros Bence is tudja, hogy mire számíthat a kedden kezdődő egyéni Európa-bajnokságon. Illetve attól tartunk mégsem. Merthogy a felnőtt mezőnyben első világversenyére készülő, nyírbátori nevelésű asztaliteniszező megtapasztalhatja, hogy milyen is hazai közönség előtt, nagy várakozás közepette játszani.

A német másodosztályú Borussia Dortmund versenyzőjének sok ideje nem volt ezen elmélkednie, hiszen a hétvégén még bajnokit játszott a klubcsapatában, és csak hétfőn ismerkedhetett meg az Európa-bajnokság helyszínével, a Tüskecsarnokkal. Nem hátrány ez?

– Annyiban nem, hogy azért korábban már versenyeztem ott, így ismerős a közeg, és a hétfői edzéseken is nyílott lehetőségem arra, hogy belőjem a termet – mondta Majoros Bence. – Nem kétséges, életem eddigi legfontosabb versenye előtt állok. Furcsa lesz játszani ilyen szintű viadalon a szüleim, a barátaim előtt, amennyire tudom Nyírbátorból is nagyon sokan jönnek szurkolni, és a szakma is kiváncsian lesi majd, hogy velem együtt mire lesznek képesek a magyarok. Az elvárásom az magammal szemben, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki ebből az Európa-bajnokságból, ne legyen olyan vereségem, ami miatt örlődnöm kellene majd. Ez jelenthet egy vagy két győzelmet, továbbjutást, esetleg kiesést a csoportból.

A vasárnap elkészült sorsolás és menetrend szerint Bence az 5-ös selejtezőcsoportba került, az első mérkőzését kedden 11.15-kor vívja a máltai Gabriel Grixti ellen. Este fél hétkor már komolyabb erőpróba vár a dortmundi légiósra, hiszen az Európa-bajnoki címmel is rendelkező szerb Alekszandar Karakasevics lesz az ellenfél, vélhetően ez az összecsapás dönt a csoportelsőségről, a továbbjutásról. Szerdán 14 órától rendezik ennek a csoportnak a harmadik körét, akkor a dallamos nevű holland Ewout Oostwouderrel, az egyes asztalon néz majd farkasszemet Majoros.

Párosban Ecseki Nándorral együtt indul Bence, a selejtező első fordulójában kiemelt lesz a fiatal magyar duó, aztán a másodikban a Hriszto Hrisztonov, Vladislav Ursu (ciprusi, moldovai)–Aleksandr Smirnov, Vallot Vainula (észt) mérkőzés győztesével találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!