Disznót vágtak a tűzoltók

Finom, friss, házias ételek kerültek az asztalra a szakszerű munka és az öreg Salgó tűzhely jóvoltából
Finom, friss, házias ételek kerültek az asztalra a szakszerű munka és az öreg Salgó tűzhely jóvoltából - © Fotó: Bodnár Zsolt
Tarpa – A csapat Tarpa főutcáján, Szűcs Csaba ősi portáján rendezte meg a disznótort.


Családias hangulatban telt a szombat Tarpán, ahol egy főleg tűzoltókból és családtagjaikból álló baráti társaság már évek óta közös disznóvágást tart. Hajdu Kornél ötletgazda elmondta: harmadik alkalommal fogott össze a 20 családból álló csapat, hogy együtt dolgozzanak fel egy disznót. A helyi, tarpai barátok mellett sokan jöttek Szatmárból, főleg önkéntes tűzoltóegyletek tagjai, de a fehérgyarmati hivatásosak is képviseltették magukat.

Mint nagyszüleink idején

– Próbáljuk visszacsempészni a rendezvényünkbe a régi, beregi disznóvágások hangulatát – árulta el Kornél. A csapat Tarpa főutcáján, Szűcs Csaba ősi portáján tartotta meg a disznóvágást. A porta még az 1800-as évek végén épült, ideális a környezet még rossz idő esetén is. – Egész nap finom ételek kerültek az asztalra a Salgó tűzhelyről: a reggeli toroskáposzta és hagymás vér volt, ebédre húsleves és friss húsból készült töltött káposzta, majd sült tarja, oldalas és véres, májas hurka készült, a vacsora sült kolbász volt.

KMVásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés