Megállapodtak – vége a gazdademonstrációnak

Akt.:
Pillanatkép a hétfői tüntetésről
Pillanatkép a hétfői tüntetésről - © Fotó: Pusztai Sándor
Vásárosnamény – Megállapodott a legnagyobb felvásárló a gazdákkal, így holnaptól már az Austria Juice vásárosnaményi üzemébe is szállíthatják a léalmát a szabolcsi termelők.

Bakti János, a több mint két hétig tartó demonstráció egyik főszervezője, a tárgyalások állandó résztvevője lapunknak elmondta: a közös megegyezés értelmében a hagyományos léalma kilogrammjáért 20, a RE-fajtára pedig 22 forintot fizet a léüzem.


Illusztráció: Tüntettek a gazdák Vásárosnaményban
Vaja - Elkezdődött az ipari alma beszállítása a vajai Döhler Vaja Kft. feldolgozóüzemébe, miután az almatermesztők megállapodtak a társasággal a léalma kilónkénti 20 forintos felvásárlási áráról. A többi feldolgozóval azonban még nincs egyezség, ezeken a helyszíneken folytatódnak a gazdademonstrá...

Vásárosnamény - Heves és Bács-Kiskun megye, Kiskunhalas, Szany képviselői, a mándoki, kisvárdai, balkányi gazdakörök tagjai táblákkal hirdették, kiállnak a szabolcsi almatermesztők harca mellett. Vásárosnaményban hétfő reggel a hivatalos kezdés előtti percekben is folyamatosan érkeztek a demonst...

Vásárosnaményi demonstrálók
Vásárosnamény - A megyei almatermesztők két hete tartó tiltakozása a megalázóan alacsony léalma felvásárlási ár ellen hétfőn reggel megatüntetéssé változik. Mint Bakti János, a demonstráció egyik főszervezője lapunknak elmondta, reggel 7 órától lehet gyülekezni az Austria Juice vásárosnaményi léüze...Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés