Nyeregben érezhetik magukat a határon túl is

Akt.:
A kárpátaljai Tóth Patrik az ajándékba kapott kerékpárral Beregsurányban
A kárpátaljai Tóth Patrik az ajándékba kapott kerékpárral Beregsurányban - © Fotó: MTI, Balázs Attila
Beregsurány – Kerékpárokat adományozott rászoruló kárpátaljai családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A használt, de jó állapotban lévő, karbantartott kerékpárokat egy németországi szervezet gyűjtötte össze, majd a szeretetszolgálat, illetve a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete segítségével jutott el a Beregszász környékén élő családokhoz, akik a bicikliket a napi közlekedéshez fogják használni.

A Szent Erzsébet segélyszervezet korábban is szervezett hasonló akciókat.” Klaus Höhn

Hoztak már konyhát is

Adányi László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programvezetője a napokban tartott beregszászi átadóünnepségen elmondta: a német partneregyesületen keresztül olyan kerékpárokat szereztek be, amelyek viszonylag jó állapotban voltak. A bicikliket Magyarországon egy szervizben teljesen átvizsgálták, elvégezték rajtuk a szükséges felújításokat, valamint rászerelték a kötelező tartozékokat.

Klaus Höhn, a Szent Erzsébetről elnevezett német humanitárius segélyszervezet vezetőjétől megtudtuk: az egyesület korábban is szervezett hasonló akciókat, ezek egyike egy Németországban feleslegessé vált nagyüzemi konyha leszerelése és Magyarországra szállítása volt.

– Eddig 10–15 alkalommal küldtünk segélyszállítmányokat, amelyeket részben a szeretetszolgálattal, részben a karitásszal együttműködve osztottunk szét a rászorulók között – emlékeztetett.

A kerékpárokat Fehérgyarmaton készítették fel.” Romhányi Tamás

A legjobb helyre kerültek

– A máltai szervezet tíz éve támogatja kerékpárokkal is a határon túli magyar családokat, a kétkerekű járművek ugyanis az ukrajnai településeken a közlekedés mindennapos eszközei – sokkal inkább, mint Magyarországon. A mostani adományt a szeretetszolgálat egyik németországi támogatója, a Klaus Höhn és felesége irányításával működő Szent Erzsébet Egyesület gyűjtötte össze.

– A bicikliket teherautóval hozták Németországból hazánkba, Fehérgyarmaton vizsgálták át, és készítették fel őket – taglalta befejezésül a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője, Romhányi Tamás.

– KM, MTI –


Akik nagyon rászorultak

Romhányi Tamás még hozzátette:

– A kerékpárok új gazdáit a beregszászi nagycsaládosok egyesülete választotta ki ­sok-sok jelentkező közül. Az autóval vagy több kerékpárral rendelkező családok nem ­részesülhettek az adományból, a döntéshozók a leginkább rászoruló, több gyer­mekes családokat részesítették előnyben, arra is ügyelve, hogy csak kisebb részük legyen beregszászi lakos, és inkább a kistelepüléseken élőkhöz kerüljenek a kerékpárok.Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés