Végre megtört a jég, nyert a Szpari!

Akt.:
Végre megtört a jég, nyert a Szpari!
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Rudolf Gergely tizenegyesével szerezte meg a győzelmet a nyíregyházi együttes.

Új szerkezet, személycserék! Ezt ígérte és be is tartotta Véber György, a Szpari ennek szellemében lépett pályára vasárnap a vendég mosonmagyaróváriak ellen. Egy perc sem telt el, már szóváltásba keveredett a két edző, a vendégeket irányító Király József egyébként egykoron a demecseri csapatban rúgta a labdát.
Szülinapi siker

A nyíregyháziak láthatóan megerősítették a védekezést, labdavesztés után egyből visszaálltak. A tizedik perchez közeledve a fejelni készülő Dvorschák Gábor került a földre a vendégek kapuja előtt. A mezőnyjátékot előbb Kártik Bálint, majd pár perccel később Németh Márk lövése törte meg. Előbbi hét méterről fölé, a vendégjátékos négy méterről mellé lőtt nagy helyzetben. Szünet után nem sokkal megtört a jég (nem a rekortánon még látható két nagy folton), és gólt szerzett a Szpari. A jó ütemben kilépő Szécsi Márk addig vezette a labdát, míg elesett.

A hazaiak persze nem tiltakoztak a tizenegyes miatt, a vendégek pedig hiába tették, a játékvezető hajthatatlan maradt. Rudolf szem előtt tartotta, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát – és biztosan büntetett. Néhány perccel később volt miért idegeskedniük a hazai kispadon ülőknek, végül megúszta a nyírségi alakulat. Persze, a meccsnek még nem volt vége, ráadásul előbb a szülinapját ünneplő Ur Lászlót, később a gólvágó Rudolfot kellett lecserélni sérülés miatt.

A mosonmagyaróváriak persze nem akartak belenyugodni abba, hogy a hosszú utat pont nélkül tegyék majd meg, ám nem sikerült bevenniük a hazaiak kapuját.

A másik oldalon is adódott lehetőség, ám végül az eredmény nem változott. Ezt nem bánták a nyíregyháziak, mert az egy gól fontos három pontot jelentett.

KM-ML
hirdetés