Hajdú-Bihar

2013.04.05. 10:38

Szomszédi összefogással olcsóbb a szemétszállítás

Hajdúsámson - Az új céggel olcsóbb szemétszállítást ígért a városvezetés, a szolgáltatás mégis drágább, hogy van ez? – méltatlankodott csütörtökön egy helyi férfi a Naplónak.

Hajdúsámson - Az új céggel olcsóbb szemétszállítást ígért a városvezetés, a szolgáltatás mégis drágább, hogy van ez? – méltatlankodott csütörtökön egy helyi férfi a Naplónak.A kérdést feltettük Hamza József polgármesternek, aki elmondta: idén új szolgáltató szállítja a hajdúsámsoniak hulladékát, az AKSD Kft. szerződése ugyanis lejárt, a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. (HHG) pedig kedvezőbb díjfeltételeket ajánlott a 2013-as évre. A hajdúböszörményi telephelyű cég csaknem 50 forinttal kevesebbért, heti nettó 305 forintért viszi el egy 120 literes tároló tartalmát. Igaz ez néhány forinttal több, mint a tavalyi összeg.

Január 1-től megszűnt az ötven százalékos engedmény – folytatta a polgármester –, amellyel a hetven év felettieket és egyedülálló szülőket segítette az önkormányzat a korábbi években. A törvényi kötelezettségnek eleget téve Hajdúsámson önkormányzata is csak hiány nélküli költségvetési tervezetet fogadhatott el, így a hatmillió forintba kerülő támogatás most nem fért bele a büdzsébe. Az árnövekedés kompenzálására a városvezetés megegyezett a HHG Kft-vel abban, hogy a kevés hulladékkal rendelkező lakosok összefoghatnak és fizethetik közösen egy tároló szállítási költségét.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!