Magyarország

2013.05.30. 18:27

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. május 30., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2013. május 30., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk középső és déli területei felett egy többközéppontú sekély ciklon helyezkedik el. Hatására nagy területen borult az ég, és sokfelé esik az eső, elszórtan zivatar is előfordul. Anticiklon csak a Skandináv-félsziget északi része és a Kelet-európai-síkság felett helyezkedik el, így nagyobb területen napos idő csak arrafelé van. Emiatt Finnország és Svédország északi részén 25, 28 fokig melegszik fel délutánra a levegő, de hasonlóan meleg van a Balkán-félszigeten is. Másutt 12, 20 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárását péntek estig az említett sekély ciklon alakítja, jelentős mennyiségű csapadék várható.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de csütörtökön főként délen-délkeleten, pénteken a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felén néhány órára kisüthet a nap. Csütörtökön sokfelé várható kiadós mennyiségű eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat, majd éjszaka inkább csak a Dunántúlon valószínű további jelentősebb mennyiségű csapadék. Pénteken is többfelé számíthatunk csapadékra: nyugaton eső, a Dunától keletre záporeső, néhol zivatar is várható. A délnyugati, csütörtökön a Kisalföldön még északnyugati szél többfelé megerősödik. Éjszaka párássá válik a levegő, több helyen képződhet köd.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 11 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a Dunántúlon 12 és 15, keleten 15 és 21 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!