szon-sportoldal

2017.02.27. 10:19

Küzdésre kényszerítette az üzbéget

Nyíregyháza - A nemrégiben Novak Djokovicsot megleckéztető Denisz Isztomin ellen csaknem játszmát nyert Fucsovics Márton.

Nyíregyháza - A nemrégiben Novak Djokovicsot megleckéztető Denisz Isztomin ellen csaknem játszmát nyert Fucsovics Márton.

Mire hétfőn felkeltek, a dubai ATP-500-as torna (2 429 150 dollár, kemény pálya) magyar érdekeltségű selejtezőjének mindkét résztvevője javított kettőt a világranglista-helyezésén. Így Fucsovics Márton a 143., az üzbég Denisz Isztomin, a kvalifikáció első kiemeltje, Novak Djokovics januári legyőzője a 68. helyről várta a főtáblára jutásról döntő, az eső miatt egy napot csúszó mérkőzést.

Isztomin hamar elvitte 6:1-re az első játszmát, a másodikban azonban nagy küzdelmet vívtak a pályán lévők. Miután a nyíregyházi teniszező brékhátrányát ledolgozva 1:3-ról 4:3-ra fordított, kétszer is arra kényszerítette az üzbéget, hogy a játszmában maradásért szerváljon. Isztomint nem nyomta össze a teher, sőt a tie-breakben is először ő került lépéshátrányba (2–1-es vezetésénél Marci kétszer szerválhatott, de mindkét sansz elúszott), majd amikor már 5–3-ra vezetett, Fucsovics még kiegyenlített, de az első meccslabdáját értékesítette. Isztomin 6:1, 7:6 (7–5)-ra nyerte meg a 91 percen át tartó mérkőzést, és a főtáblára jutott, Marci számára pedig elúszott az esély, hogy topkategóriás játékos, mondjuk Tomás Berdych ellen mérkőzzön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!