Nyíregyháza hírei

2013.03.21. 12:51

Fidesz-sajtótájékoztató: Magyarország nem hagyja magát – ez a mottó

Nyíregyháza - A következő napokban az ország minden pontján megjelennek a kormánypárt aktivistái, és kizárólag törvényes eszközökkel megkezdik az aláírások gyűjtését.

Nyíregyháza - A következő napokban az ország minden pontján megjelennek a kormánypárt aktivistái, és kizárólag törvényes eszközökkel megkezdik az aláírások gyűjtését. Az akciót „Magyarország nem hagyja magát” mottóval indította el a Fidesz, és azt kérik az emberektől, álljanak ki a rezsicsökkentés mellett. „Azt szeretnénk elérni, hogy a külföldi tulajdonú hazai multinacionális energiaszolgáltatók értsék meg, hogy az emberek érdeke a 10 százalékos rezsicsökkentés” – mondta dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő a csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatón. „A Horn-kormány által kiárusított szolgáltatók 1995-2011-ig 1040 milliárd forintnyi profitot vittek ki az országból. Most bírósághoz fordultak, és sajnos, első körben a bíróság nekik adott igazat. Pedig az a társadalmi elvárás, hogy igenis csökkenjen a rezsi”.

Román István országgyűlési képviselő részt vett a rezsicsökkentésről is szóló keddi, parlamenti vitanapon. „Szomorú, hogy az elképzelésünket a szocialisták nem tudják jó szívvel támogatni. Törvényben kívánjuk rögzíteni, hogy január elsejétől a távhő, a villanyáram és a gáz, július elsejétől pedig a hulladékszállítás, a kéményseprési díj és a víz- valamint a szennyvízdíj is 10 százalékkal csökkenjen”. Ezt követően az elmúlt napok természeti csapására tért ki a fideszes politikus: „Mi, megyei országgyűlési képviselők kezdeményezzük a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, hogy vizsgálják ki: miként csorbultak az állampolgárok érdekei az áramszolgáltató hibájából, és a hiányosság esetén lépjenek fel az állampolgárok érdekében”. Dr. Simon Miklós hozzátette: „Jogosnak tartanám, ha az EON egyhavi villanyszámlát elengedne mindazoknál, akiknél bizonyítottan nem volt áram az időjárás viszontagságai miatt”.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!