Baktalórántháza

2019.09.06. 11:43

Terítéken a gasztronómia újdonságai

Gyula, Jászberény és Debrecen után csütörtökön délután Baktalórántházára érkezett a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) gasztronómiai road-show-ja, amelynek célja egyrészt a tájékoztatás, másrészt a szakmák népszerűsítése.

A sorozat, amelynek szervezésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége is részt vesz, az ország számos pontján várja az érdeklődőket: a közeljövőben Székesfehérváron, Pécsett, Kaposváron, Tatán, Győrben, Egerben és Miskolcon is megrendezik az interaktív programot.

– Szeretnénk bemutatni a jó gyakorlatokat, és bevezetni a résztvevőket a modern kori élménygasztronómiába – mondta lapunknak Krivács András, az MNGSZ elnöke.

– Az előadások túlmutatnak a napi rutinon, az elmélet helyett a gyakorlatot helyezik előtérbe és fontos, hasznos, előremutató információkkal gazdagítják a megjelenteket – erre azok, a szakma csúcsán álló gasztronómiai szakemberek jelentik a garanciát, akik egy-egy helyszínen beszélnek a hozzájuk közel álló témákról, az agrárium és a hatóságok képviselői pedig az alapanyagok nyomon követéséről, illetve az ellenőrzésről adnak tájékoztatást. A Fenyves Hotel és konferenciaközpont adott otthont a csütörtöki eseménynek, amelynek résztvevői hallhattak a megye élelmiszer-biztonsági aktualitásairól, a közétkeztetés és a vendéglátás kapcsolatáról, a nemzetközi versenyek tapasztalatairól, az éttermi terítés újdonságairól, a borkultúráról és a kávézási szokások átalakulásáról is. Ez egy interaktív show, ahol a vendégek akár az előadások közben is feltehetnek kérdéseket, a programot záró kerekasztal beszélgetések pedig mindig izgalmasak, hiszen aktuális problémákat lehet feszegetni a szakemberhiánnyal vagy akár a szakképzés helyzetével kapcsolatosan – mondta Krivács András, aki a road-show baktalórántházi állomását úgy összegezte: sikeres volt és hasznos, bár az is igaz, hogy valamivel több megyei kolléga részvételére számított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában