Viharfelhők gyülekeznek a Lakszöv egén

Viharfelhők gyülekeznek a Lakszöv egén
Viharfelhők gyülekeznek a Lakszöv egén - © Viharfelhők gyülekeznek a Lakszöv egén
Nyíregyháza – Folyamatosan érkeznek a panaszo(so)k a Lakszöv pótbefizetési eljárása miatt.


– A szövetkezet kintlévősége valóban tekintélyes, de a mérlege pozitív, csődhelyzetről nem beszélhetünk, márpedig csak ebben az esetben ad felhatalmazást a Nyíregyházi Lakásszövetkezet alapszabálya a pótbefizetési kötelezettség elrendelésére! – fejtette ki álláspontját Alkéri Imre. Mint mondta, lépcsőházukban, a Vasvári Pál utca 75. szám alatt mindössze három hátralékos háztartásról tud, az adósságuk azonban összesen félmillió forintnál is több.

– A többiek rendszeresen befizetik, ami elő van írva, így joggal háborognak, amiért most nekik kell zsebbe nyúlniuk. De kell-e egyáltalán? Hiszen a Lakszöv küldöttgyűlési tagjai előzetesen nem kértek/kaptak semmilyen felhatalmazást a lakóközösségi közgyűléseken, nem csoda, hogy az 5200 fős tagság többségét derült égből villámcsapásként érte az értesítés. Az alapszabály értelmében, a fennálló helyzetben, a nem fizetők miatt kieső, üzemeltetésre szánt forrásokat a fejlesztési és a tartalékalapból kellene pótolni – érvelt Alkéri úr.

Vonják vissza a határozatot!

Demeter Sándorné, a Szántó Kovács János utca 3. közös képviselője 28 éve szövetkezeti tag, s közel két évtizede képviseli lakóközössége érdekeit. – Ha valamennyi címzett (5200 tag és nem tag) befizetné a kirótt pótdíjat, 52 millió forint folyna be a szövetkezethez. Bár maroknyian már eleget tettek a – sokak által jogtalannak tartott – kötelezettségnek, általában nem ez a jellemző. Több lakó, illetve lakóközösség jelezte, hogy eszében sincs fizetni. Azt fontolgatjuk, hogy összefogást hirdetünk, és jogi útra tereljük az ügyet! A Lakszöv felügyelő biztosához fordulva azt szeretnénk elérni, hogy indítványozza a küldöttgyűlés újbóli összehívását, a delegáltak pedig vonják vissza a május végén hozott, „ártatlanokat megsarcoló ítéletüket”.
hirdetés