Villanyóra-leolvasást színlelve loptak meg időseket

Villanyóra-leolvasást színlelve loptak meg időseket
© Illusztráció: youtube
Nyíregyháza – Egy idős hölgytől másfél millió forintot lopott el a két férfi – egyiküknek elrendelték előzetes letartóztatását.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája november 24-én nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult eljárásban elrendelte G. Cs. előzetes letartóztatását. A gyanúsított – eddig ismeretlen társával – november 20-án felhívott egy idős besenyődi lakost, és az E-ON munkatársának adták ki magukat.

Közölték, hogy a villanyórát szeretnék nála leolvasni, majd megjelentek a sértett házánál. A villanyóra leolvasását színlelve közölték a sértettel, hogy 11 ezer forint túlfizetése van. A gyanúsított átadott a férfinak egy 20 ezrest, és kérte a visszajárót. Erre az idős férfi felajánlotta, hogy kifizetné a decemberi villanyszámlát is. Mialatt a csekket kereste, a gyanúsított társa ellopott a szekrényből egy táskát, benne 250 ezer forinttal.

Délután G. Cs. egy nyírszőlősi idős hölgyet is felhívott, hogy a villanyórát szeretnék nála leolvasni. Szintén túlfizetésre hivatkoztak, majd a gyanúsított társa közölte, hogy a nyári konyhában lévő konnektor zárlatos, meg kell néznie és közben ellopta a hölgy 1,5 millió forintját. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne, ha szabadlábon maradna, illetőleg tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását. A végzés nem jogerős – tájékoztatta lapunkat dr. Toma Attila sajtószóvivő.
KM
hirdetés