Nyíregyháza hírei

2013.02.14. 07:10

Jegyzet: Minden nap ok

Ha makkegészségesek lennénk, soha nem lenne szükségünk gyógyszerekre, sőt, szemüvegre, „sétapálcára” sem. Csakhogy a testünk nem így működik... Nos, a lelkünk sem tökéletes, azt hiszem, ezért éhezünk az olyan lelkiismeretünkre ható „memóriatablettákra”, mint a külföldről importált szerelemünnep, a Valentin nap, a nőnap, az anyák napja, a pedagógusnap, de nem kivétel a szeretet ünnepe sem - Palicz István jegyzete.

Ha makkegészségesek lennénk, soha nem lenne szükségünk gyógyszerekre, sőt, szemüvegre, „sétapálcára” sem. Csakhogy a testünk nem így működik... Nos, a lelkünk sem tökéletes, azt hiszem, ezért éhezünk az olyan lelkiismeretünkre ható „memóriatablettákra”, mint a külföldről importált szerelemünnep, a Valentin nap, a nőnap, az anyák napja, a pedagógusnap, de nem kivétel a szeretet ünnepe sem - Palicz István jegyzete.Én elvi alapon hadakozom ezen mesterségesen kreált „jeles” napok ellen. Mi értelme ünneppé avanzsálni az év egy-egy dátumát, nagy csinnadrattát csapni miatta, egyfajta ki nem mondott kényszerből eleget tenni a reflektorfényben fürdőzők és a nagyot kaszáló kereskedelmi szféra elvárásainak, majd lekapcsolni a villanyt és változatlanul tovább élni a szürke hétköznapokat? És a hangsúly a változatlanságon van.

Ha az év 364 napján nem figyelünk oda egymásra, tiszteletlenül beszélünk és viselkedünk a szeretteinkkel, elhanyagoljuk vagy lépten nyomon megbántjuk azokat, akik értékesek és fontosak nekünk, képmutatónak és tiszavirág életűnek hat mindaz, amit egyetlen napon teszünk. Ha pedig egész évben tisztán látjuk a lényeget, mi szükség ezekre az ünnep-mankókra?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!