Fatum-Nyíregyháza

2019.10.12. 10:09

Szombathelyen már élesben

A Fatum-Nyíregyháza szombaton idegenben kezdi meg az Extraliga új idényét.

Az edzőmeccsek után téthelyzetben is megmutathatják magukat a nyíregyháziak

Fotó: Pusztai Sándor

Az utóbbi napokban többször is írtunk róla, hogy a felkészülés célegyenesébe érkezett a kupagyőztes, Extraliga-ezüstérmes Fatum-Nyíregyháza, ezúttal viszont már azt írhatjuk: véget ért a várakozás, kezdődik az új idény!

A nyíregyháziak tíz héttel ezelőtt kezdtek el készülni, ám a játékosok válogatottbeli elfoglaltsága miatt ennél jóval kevesebbet edzett együtt a teljes csapat. A szerdai sajtótájékoztatón Hollósy László vezetőedző és Veres Péter klubmenedzser ki is fejtette, nagyjából decemberre várható, hogy összeáll a csapat és azt a játékot nyújtsa, amit elképzelt a szakmai stáb.

Ilyenkor mindenki motivált

Előreláthatólag viszont nagy verseny lesz az élmezőnyben, így addig sem lehet halmozni a vereségeket. Az előző szezon alapszakaszában csupán az egy mérkőzést nyerő Haladás ellen tökéletes rajtot vehet a Fatum, ám a vezetőedző nem becsüli le a szombathelyieket.

– Maximalista vagyok én is és a csapatom is, ezáltal ugyanúgy készültünk erre a meccsre is, mint az előző szezonban az összesre – vezette fel a találkozót Hollósy László. – Komolyan vesszük a Haladást, kielemeztük azokat a felvételeket, amiket kaptunk róluk, megnéztük a felállásaikat, hogy tudjuk, mire számíthatunk. Többször is említettem, az első meccsek mindig nehezek, mert minden csapat motivált, egyik sem került még negatív spirálba. Biztos vagyok benne, hogy kiélezett mérkőzést kell vívnunk.

Egészséges önbizalom

A motivációval nincs gond a nyíregyházi együttesnél sem, az előző két idényben döntőt játszó csapatnál izgatottan várják a rajtot.

– Azt látom a lányokon, hogy jó állapotban vannak mentálisan és fizikailag is, az utóbbi napokban jól sikerültek a tréningek, egészséges önbizalommal várhatjuk az összecsapást – tette hozzá a tréner.

A Fatum jövő héten hazai pályán is bemutatkozik: szerdán a DSZC Eötvös DSE ellen kupameccset, szombaton az MTK ellen bajnokit rendeznek a Continental Arénában.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában