Autó - Motor

2014.04.29. 12:36

Jó volt minden, ahogy volt!

Interjú Balogh Bencével, a GFS OXXO Energy Team pilótájával, akivel Hungaroringen megrendezett Swift Cup Europe után beszélgettünk.

Interjú Balogh Bencével, a GFS OXXO Energy Team pilótájával, akivel Hungaroringen megrendezett Swift Cup Europe után beszélgettünk.

Egy sikeres vasárnapi versenyen vagy túl a Hungaroringen megrendezett Swift Cup Europe vasárnapi futamán. A tizennegyedik helyről indulva az előkelő negyedik helyen végeztél. Mennyire vagy megelégedve ezzel az eredménnyel?

- Jól sikerült elkapnom a rajtot. Valószínűleg ebben segített a motorversenyzői tapasztalatom. Már az első kanyar kijáratánál a hetedik helyen autóztam, a második kör végére meglett a harmadik hely. Innen már azon dolgoztam, hogy behozzam a két másodpercnyi hátrányomat a versenyt vezető pároshoz képest. Jól ment a felzárkózás, mivel el voltak egymással foglalva. Aztán megérkezett mögém Csík Jani.

Csík Jánossal egy parázs csatát vívtál a verseny elején. Mesélnél erről?

- Igyekeztem nem foglalkozni vele és autózni a saját íveimet. Különösebben nem védekeztem, gondoltam ha gyorsabb, akkor majd úgyis megelőz valahol, ha nem, akkor meg jó helyen van ott ahol van. Nyolc percet vonatoztunk együtt, majd az uszoda kanyar után (a sikán előtt) kihasználta a hibás ív választásomat, és tisztán megelőzött. Ezúton is szeretnék neki gratulálni a győzelméhez. A 12. helyről indulva nyerte meg a futamot szép és sportszerű versenyzéssel. Bravó!

Vasárnap már teljesen száraz pályán autóztál. Mennyire sikerült átállítani a Suzukit erre a futamra?

- Szerintem nem változtattak semmit a fiuk, én legalábbis nem kértem őket. Talán csak guminyomást állítottak, de nem vagyok benne biztos. Az viszont biztos, hogy jól viselkedett az autó. 100%-ig elégedett vagyok vele. Szerintem valahol 2,15 – 2,16 körül lehet az alja a ringen az új 1.6-os Swift-nek ezekkel a gumikkal. Jani 2,18.0-at tudott ma menni, én egy másodperccel lassabb voltam nála. Majd foglalkozom a beállításokkal, ha meglesz a 2,17.

Ha valamit másképp tennél a vasárnapi futammal kapcsolatban, mi lenne az?

- Jó volt így minden, ahogy volt. Sokat kell még fejlődnöm, ezért ilyekor még a hibák is hasznosak, mert azokból lehet igazán sokat tanulni. De így is nagyon elégedett vagyok. Fel voltam dobva a verseny után, jól éreztem magam, szuper volt minden.

Legközelebb hol találkozhatnak veled a szurkolók?

A május 10-11-én SlovakiaRing-en megyünk legközelebb a WTCC betétfutamaként.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!