Autó - Motor

2014.06.28. 13:15

Németország II. felvonás

Németország - Hétvégén ismét német földre látogat az Autocross EB mezőnye.

Németország - Hétvégén ismét német földre látogat az Autocross EB mezőnye.

Az eddigiekhez hasonlóan most is láthatunk magyar résztvevőket: Kárai Tamás, Szabó Krisztián és Kis Ádám képviseli hazánkat.

A Matschenberg Arénában található pálya nem a hosszú pályák közé tartozik, de annál gyorsabb és technikásabb. A rajt, aszfaltról történik, majd egy nagyon meredek emelkedő következik, aminek a teteje kicsit megtörik és egy hosszú balos kanyarral zárul. Eztán felgyorsulnak az események és nagy sebességgel néhány enyhe kanyar megtételével közelítenek vissza a célegyenes felé, mely egy meredek lejtő és egy igen szűk balos kanyarral teszi teljessé a kört.

Nézői szempontból sajnos nem a legkedveltebb helyszín, mert a pályának csak egy része látható be, de a rajt után és a cél előtt mindig mutatnak valami izgalmasat a szereplők.

A Touring Cars kategóriában Kárai Tomi két győzelemmel az élen áll és mind Ő, mind a csapat, mind a Skoda Fabia kiváló formában van.

„Még az indulás előtti nap is finomítgattunk az autón, de tényleg csak az adott futamra való felkészítést végeztük el. Nagy előnyünknek mondható, hogy minden versenyről már letesztelt beállításaink vannak, amiket még itthon elvégzünk.”- mondta Tomi a versenyhétvége előtt.

Az biztos, hogy izgalomból és lóerőből nem lesz hiány. Az időmérő és az első előfutam szombaton, a második-, harmadik előfutam és a döntő pedig vasárnap kerül lebonyolításra.

Bajnokság állás:

1. Kárai Tamás 40p

2. Miroslav Neumann 28p

3. Paulius Pleskovas 25p

GyurisOrsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!