Autó - Motor

2016.08.16. 11:17

Jubileumi, éjszakai gumifüstölés

Máriapócs - Az ötödik Trackwood Fesztivál a drift hazai és európai élmezőnyének nagy megmérettetése.

Máriapócs - Az ötödik Trackwood Fesztivál a drift hazai és európai élmezőnyének nagy megmérettetése.

Trackwood… Egy verseny, ami magával ragad, ami megfog és örökké a rabjává tesz. Egy vetélkedés, ami a legismertebb európai driftverseny immár öt esztendeje. Egy versengés, amire már nem kell sokat várni, hiszen augusztus 26-án és 27-én ismét magyar és külföldi driftpilótáktól lesz hangos és gumifüstös a máriapócsi RabócsiRing.

A versenyek versenye

A Trackwood Fesztivál sokkal több egy egyszerű driftversenynél.

A máriapócsi profi pályán nemcsak magyar pilóták küzdenek meg egymással, hanem felveszik a kesztyűt a Drift All Stars és az EEDC, azaz az Eastern European Drift Championship legjobb driftversenyzőivel is.

– Hogy mi is kell ehhez a felejthetetlen élményhez? – kezdte olvasóink tájékoztatását Vámosi-Nagy Gergely, az idén tízesztendős drifting.hu munkatársa.

– Kell egy profi szervező-, pontozó- és pályabírói csapat. Kell egy technikás és egyben nagyon tempós versenypálya, ami kiválóan alkalmas éjszakai versenyek megrendezésére, így garantálva azt, hogy a kellemes nyári est hűvösében is maximálisan élvezhető legyen minden összecsapás. Mindehhez szükséges még az a sok-sok profi, több száz lóerős versenyautóval érkező driftpilóta, akik alig várják, hogy egymástól és a faltól alig pár centire elhaladva megküzdjenek egymással a legjobbnak járó kupáért ezen a fantasztikus nyári éjjelen.

– Szombaton tovább fokozódik az őrület, hiszen lesz szexi autómosás, Zestino Show és természetesen a verseny, amit már mindenki hónapok óta vár – folytatta Vámosi-Nagy Gergely.

A jelszó: kilincs a kilincsen

– Aki járt már Trackwoodon, az tudja, hogy itt az éjszaka és a sötétség nem óvatosságot, hanem hihetetlen bátorságot és egészséges őrültséget hoz ki a versenyzőkből.

– A lámpák megvilágította gumifüsttől szinte megvakulva érintgetik össze autóikat a pilóták, itt a jelszó mindig: „Kilincs a kilincsen”. A szombati verseny méltó zárása lesz egy tűzijáték és a csaták okozta izgalmakat levezető party.

KM, drifting.hu

Drift: A Trackwood Fesztivál menetrendje

Augusztus 26., péntek

8–19 óra: Edzés

19–20 óra: Városi felvonulás

21–4 óra: Tuning party

Augusztus 27., szombat

8–9: Edzés és Top 16 (PRO2)

9–10.30: Edzés, Drift All Stars, EEDC, PRO

10.30–13 óra: Top 16 (PRO 2)

13–13.30: Szexi kocsimosás

13.30–17 óra: Kvalifikáció, Drift All Stars, EEDC, PRO)

17–17.30: Szexi kocsimosás

17.30–18 óra: Zestino Show

18–21.30: TOP 32, Drift All Stars, EEDC, PRO)

21.30: Tűzijáték

22–22.30: Döntők, Drift All Stars, EEDC, PRO)

23.30: Party

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!