Autó - Motor

2018.07.13. 10:33

Karcmentesen értünk célba

<strong>Interjú Farkas Kálmánnal a JG2 Racing Team csapatvezetőjével a 2018-as Veszprém Rallye után.</strong>

Interjú Farkas Kálmánnal a JG2 Racing Team csapatvezetőjével a 2018-as Veszprém Rallye után.

Véget ért a 25. Jubileumi Veszprém Rally. Ha jól éreztem, most a sikeres célba érkezés, és a biztos pont gyűjtés volt a fontos.

- A legjobb, hogy karcmentesen beértünk. Viszont kevés volt a teszt néhány rövid köre. Beállításokkal sem jutottunk dűlőre szinte a verseny végéig. De az a lényeg, most látták, tapasztalták, hogy milyen itt versenyezni. 2019-ben jobb lesz, erre néztük meg a pályákat!

A Rally Rádióban adott nyilatkozataiban a pilótád jobb helyre várta magát a gyorsokon. Tudjuk viszont, hogy ez volt az első Veszprém ralija, és hogy ő aszfalthoz volt szokva inkább.

- Igen, valóban az aszfalt a kedvence, ebben nőttek fel a legények, nem lenne jó erőltetni. A normál fejlődési ütem azért nem rossz! El fogunk mi jutni oda, hogy nyerjünk abszolút első helyet a murván, biztos vagyok benne!

Az ISEUMON elszenvedett VB-s ugrató után volt ilyen tapogatózós a versenye, vagy csapat utasítás volt az, hogy okosan ésszel, de érj Fiam a célba?

- Igen, biztos annak tűnik kívülről a dolog, hogy túl óvatosak voltak. Ez így is van, azonban azt az utasítást betartották, hogy ne vállaljanak be semmi kockázatot, biztonságosan hajtsanak. Őszintén szólva, nem ismerik az autó korlátait, a különböző szituációkban. Sokat kell vele menni, mire azt lehet mondani, hogy ez már súrolta a JÚJÚJÚJÚJJJ határát. Ráadásul, az autó felkészítésében is voltak hiányosságok. Nem mentségemre mondom, de későn jöttek meg az alkatrészek, és időhiány miatt a futómű beállításunk lehetett volna jobb. Több apró momentum is jobbra kellene készíteni. Nem tudtunk most egy tankot kiállítani, de jövőre át fog menni mindenem ígérem!

Csapatvezetői szemmel, miként értékeled a Veszprém ralit?

- Röviden a versenyzők betartották az instrukciókat maradéktalanul.

Legközelebb hol találkozhatunk a JG2 Racing Team-mal?

- Most jön a kedvenc versenyünk egyike, a Komló, Baranya Kupa. Ráadásul szorzós! Itt dupla, vagy semmit kell játszani, magyarul mindent bele fiúk. Ez az utasítás! Mert tudom, aszfalton biztonságosan tudnak jó tempót menni! Győzelem a cél, de legalább az első három hely egyike! Ez reális is a Miskolci győzelmünk után.

Eléggé le vagyunk maradva a bajnokságba, így a cél a felzárkózás! Meg is fogjuk tenni, hogy a szurkolóinknak és a reklám partnereinknek megfeleljünk!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!