boon-sportoldal

2007.11.21. 16:04

Moto GP: Miskolc írásbeli szándéka

<p>Miskolc - Fedor Vilmos nem hiszi, hogy előnyben lenne Százhalombatta Miskolccal szemben.</p>

Mint arról már korábban beszámoltunk, Miskolc városa szívesen adna otthont egy esetleges magyarországi Moto GP helyszínének. Erről november első hetében Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere elsőként szerkesztőségünkben nyilatkozott. Megírtuk: új fejlemény a magyar Moto GP ,,ügyben", hogy Százhalombatta önkormányzata kizárólagos tárgyalási joggal bízta meg a 125 köbcentiméteres géposztály idei világbajnokának, Talmácsi Gábornak a menedzserét, Stefano Favarot. Azaz; az olasz szakember egyeztessen minden illetékes szervvel arról, hogy a Százhalombatta által biztosított 300 hektáros területen milyen feltételekkel van lehetőség felépíteni egy olyan sportkomplexumot, mely otthont adna ennek a gyorsasági motoros pályának. A battai ,,lépéselőnnyel" kapcsolatban kíváncsiak voltunk Fedor Vilmos gondolataira is, aki kedden hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott a rendelkezésünkre állni, azonban ma készséggel válaszolt felvetéseinkre.

Salakmotor GP is

- Szerkesztőségükben tett nyilvános bejelentést követően, mint ismeretes, Káli Sándor, Miskolc polgármestere még aznap Lillafüreden tájékoztatta Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési minisztert arról, hogy Miskolc szívesen adna területet egy Moto GP pálya felépítéséhez - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Fedor Vilmos. - Ezen a találkozón Káli Sándor arról is tájékoztatta a minisztert, hogy a városban oly népszerű salakmotor sportág legnagyobb versenyének, a Speedway Grand Prix-nek is szeretne helyet biztosítani. Ezt követően a gyorsasági Moto GP ügyében Miskolc polgármestere írásban is megerősítette ezt a szándékát az Önkormányzati és Területfejlesztési miniszternek, illetve ebben a levélben a lehető legrövidebb időn belül személyes találkozót kért Bajnai Gordontól. Jelenleg folyik az egyeztetés a találkozó időpontját illetően.

Arra a felvetésünkre, hogy Százhalombatta, mint „Mol város” nincs-e jóval nagyobb előnyben, mint Miskolc, a honatya a következőket mondta:
- Nem gondolnám, hogy a ,,Mol város” jóval nagyobb előnyben lenne, hiszen Miskolcon az elmúlt évtizedekben sokkal jelentősebb hagyomány alakult ki a technikai sportok területén, mint Százhalombattán. Miskolc autópálya kapcsolattal rendelkezik, két repülőtér - Budapest és Kassa - is elérhető távolságra van városunktól. Valószínű, hogy ezek a feltételek is jelentősen befolyásolják majd a döntéshozókat.


A ,,domináns"
A százhalombattai project egyik lehetséges befektetője Talmaspanyol csapatának, az Aspar Teamnek a legnagyobb támogatója, a SEDESA lenne. A SEDESA Spanyolország domináns ingatlan- és építőipari multinacionális vállalata, melynek hazánkban is van leányvállalata. Jelenleg a SEDESA vizsgálja, miként tud részt venni a megvalósításban, kivitelezésben, de végső döntés még nem született.


Kapcsolódók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!