boon-sportoldal

2008.04.20. 21:45

A győzelem napja

<p>Most valami nagyon ünnepélyeset, fellengzőset, és okosat kellene írni. Mert hát ,,ilyeneket" lehet olvasni, ezt kérik és várják sokan egy ilyen hihetetlen, már-már évszázados csoda után. <STRONG>Juhász-Léhi István jegyzete</STRONG></p>

Nem tudok, nem megy. Persze írhatnék arról, hogy anno, a miskolci nyitott alatt huszonvalahány éve tényleg nem gondoltam volna, hogy egyszer nem csak pénzért, a szponzorok miatt játszunk majd a finnekkel, Kanadával, vagy éppen a csehekkel és az Egyesült-Államokkal. Hanem azért kérem szépen, mert menni kell! Menni kell, mert várja Palkovicsékat a nagyok játéka, az A-csoportos vb, az elit seregszemléje.

Felébredünk, és tényleg menni kell jövőre a tanítómesterekhez! Svájcban lesz jelenésünk. Április 19-e, ez a felejthetetlen szombat immár aranybetűs ünnepe a magyar jégkorong sportnak. Még most sem hiszem el. Felesleges felsorolni a csapatot - sokan kívülről fújjuk - , mert ez a magyar válogatott most: A CSAPAT. Aki látta, hogy ezek a nagy, kemény vagányok hogyan énekelték a Himnuszt tudja miről beszélek.

Ha eszünkbe jut kanadai-olasz mesterünk, Pat Cortina arca a végén –„jó kedvvel, bőséggel, ....hozz rá víg esztendőt...”– akkor pedig nem vitás; a mi csapatunk tényleg válogatott.

Köszönjük fiúk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!