Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.27. 12:52

Olivér ,,eltávon" karácsonykor

<p>Miskolc - Olvasóink közül sokan érdeklődtek arról, vajon Olivér hol és hogyan töltötte karácsonyát. Sokan hozzájárultak ahhoz, hogy a család anyagi gondok nélkül ünnepelhetett. A legnagyobb ajándék persze az volt, hogy Olivér otthon volt.</p>

A budapesti műtét után még múlt pénteken az ózdi otthonához közelibb miskolci kórházba, vagyis a GYEK-be szállították Olivért.
- Én már annak is örültem, szinte azt sem akartam elhinni - mesélte a kisfiú édesanyja, Berkiné Bari Éva. A főorvosnő érdeklődött a fiamtól, írt-e a Jézuskának, mi a karácsonyi vágya. Ő azt felelte: csak egyetelen egy, hogy együtt legyünk otthon.

Együtt, otthon

Nos, a Jézuska - és a főorvosnő - teljesítette a vágyat: Olivér ,,eltávot" kapott.
- Szeretett volna ajándékot vásárolni a testvéreinek, de úgy volt, ahogy mondtuk, még gyengének bizonyult hozzá. Épp csak megvettük az élelmet, s mentünk haza. Amikor megláttam a házunkat, elszorult a szívem: ,,Istenem, ez lehetséges?!"
Bizony, Éva és Olivér utoljára októberben járt otthon, akkor is pár napnyi ,,eltávon", akkor a születésnapja miatt. Nem csoda, ha a három testvér alig akart ágyba bújni, úgy örültek egymásnak.

Cukor nélkül édesen

- Fa az volt, de szaloncukrot már nem sikerült rá beszereznünk, igaz, nem is múlt rajta semmi. Az igazi ajándék a családnak Olivér volt a fa alatt.
Éva elmesélte, kétféle töltött káposztát főzött, Olivérnek diétás változatban, bár ő - sajnos - csupa olyasmit kíván, amit nem szabad ennie. De lassacskán azért belátja.
Karácsony másnapján vissza is kellett menniük a kórházba, ahová várják a szövettani vizsgálat eredményét, majd pedig konzíliumot tartanak, amelyen eldőlhet, hogy szilvezterezni hazaengedik-e.
- Jó volna már otthon. A férjem kifestette Olivér kívánsága szerint a gyermekszobát, de még nem sikerült visszarendezkedni. Meglehet, márciusban újabb műtét vár ránk. Amikor Olivér betegsége kiderült, mondták, hogy hosszú út vár ránk, amire fel is készültünk, de úgy látom, Olivér most már nagyon hosszúnak érzi - mondta Éva. Ő és az egész család köszönik az Északnak és minden segítő olvasójának az adományokat, amelyek egy részéből rendezni tudták a betegség miatt felgyűlt tartozásukat. A többit tartalékolják, hiszen ,,hosszú még az út"...

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!