Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.05. 15:33

Óriással repül a Quimby

<p>A Quimby olyan klubzenekar, ami nem fér már be a klubba.&#160;A rock, blues,&#160;dzsessz temploma a klub...&#160;nincsenek aggályaim, az Ady elég nagy és jó az akusztikája- sorolta Kiss Tibi, mikor kérdeztük, hol szeret koncertezni, most szombaton ismét az Adyban játszanak.</p>



Szombaton érdemes kilépni az "Adyba", ahol a  Quimby zenekar koncertjén lazíthatnak, eshetnek szét, azok akik bírják az izgalmas zenés utazást.  Bemelegítésésként az Óriás indítja az estét, majd Kiss Tibiék jönnek.  A Quimby kis hazánkban az egyik legjobb underground, de az igényes zenét kedvelők körében mégis a legnépszerűbb banda. Aki látta már a Tom Waits és Nick Cave inspirálta Kiss Tibit, Varga Liviust és a többieket a színpadon, elsodorta az expresszív előadásmód, megérintették az erős hangulatú, sanzonos, epikus hangvételű, vagy olykor „húzós” tempójú dalok, annak ezt aligha kell magyarázni. Annyi fix, senki nem marad ülve szombaton az Adyban, ha ezek a pofátlanul jó arcok színpadra lépnek. Az ember gyakran a Quimby bulikon már azt sem tudja, koncerten vagy egy élő színházi előadás szereplőjeként ropja a katartikus táncot. Bár a Qimby jó pár éve ott van, a hazai könnyűzene élvonalában, sok -sok apró szünet - ahogy ők mondják nagy levegő- után most nagyon úgy fest, tartósan egyben a banda, " mozgásban vagyunk, nagyon élünk most..." mondta Kiss Tibi egy korábbi interjúnk során, mikor szintén az "Ady művházban" léptek fel.

További infó: 530-516

 Kapcsolódók:

Interjú Kiss Tibivel

Faszi javára jamelnek

Kattints ide és sok- sok Quimby klipet találsz!!!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!