Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.21. 14:56

Szerencs kitörési pontja

<p>Szerencs - ,,Szerencsnek adottságainál fogva nem a turizmus és a borturizmus a kitörési pontja, hanem az iparfejlesztés” – mondta egyebek mellett Rónavölgyi Endréné, Szerencs polgármestere a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás ülésén.</p>

A szerencsi polgármester azt is hozzátette, mindez természetesen csak úgy képzelhető el, ha ez környezetbarát módon történik.
Az ülésen a bioenergetika perspektíváiról, a helyi energiatermelés fontosságáról tartott előadást Holló Ervin, a Károly Róbert Kutató Oktató Kht. Projektigazgatója. Holló Ervin egyebek mellett kifejtette, Magyarországnak nemcsak lehetősége, hanem kötelezettsége is, hogy a megújuló energiaforrások felé nyisson. Hujber Ottó, a BHD Hőerőmű ZRt. igazgatóságának elnöke a létesítendő szerencsi biomassza erőmű hulladékhője hasznosításának lehetőségeiről beszélt a kistérségi összefogással létesítendő biomassza szárító üzemben.

-bg-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!